DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen: Hamar kiderültek a gondok

A finn pilóta szerint nagyok voltak az elvárásaik a szezon előtt, aztán már a teszten kiderült, hogy ez egy teljesen más év lesz. Hamar fel kellett ébredniük, de jobb helyzetben vannak 2021 előtt.

Kimi Raikkönen szerint az Alfa Romeónál egyáltalán nem azt kapták 2020-tól, mint amit előzetesen vártak, de volt idejük megszokni a gondolatot, mert már az első tesztnap során világossá vált számukra, hogy ez az autó nem olyan, mint amilyet szerettek volna. Ettől függetlenül úgy látja, hogy mivel kisebbek lesznek az elvárásaik, így jobb helyzetben várják a következő idényt annak ellenére, hogy összesen nyolc pontot tudtak felmutatni csapatszinten.

00120036_519



"Ez nyilvánvalóan nem az volt, mint amit a szezon rajtja előtt akartunk, vagy vártunk" - idézi Raikkönen szavait a MotorsportWeek. "Viszont azt hiszem, hogy a teszt után már világossá vált, hogy nem ott tartunk, ahol akartunk. Ennek persze több oka volt, annak is, hogy miért nem voltunk olyan gyorsak, mint azt megelőzően, ez ebből a szempontból egy csalódás" - mondta a finn.

"Szerintem tavaly megfelelő munkát végeztünk akkor is, ha a szezon végére már nem ott voltunk, ahol akartunk. Emiatt magasak voltak az elvárások, de nagyon hamar kiderült, hogy most nem leszünk azon a szinten. Nyilván sokat kell dolgoznunk a következő évig, de most jobb helyzetben vagyunk. Ez itt így megy, ebben a sportban az autó nagyon sokat számít, az egyik év ilyen, a másik olyan, de mindegyikben vannak jó, rossz és közepes eredmények, ez ilyen."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: