DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Webber: Verstappen egy szinten Hamiltonnal

Bár még mindig csak 23 éves, Max Verstappen bizonyos szempontból már most Lewis Hamilton szintjét képviseli - véli Mark Webber. Azért még van mit tanulnia a fiatal pilótának.

A 2020-as idény volt Max Verstappen hatodik éve a Formula-1-ben, pedig a holland még mindig csak huszonharmadik életévét tölti. A Red Bull reménységét hosszú évek óta a jövő egyik nagy világbajnokának tartanak, aki Lewis Hamilton dominanciája alatt nehezen tudja kamatoztatni tehetségét. Pedig van, aki szerint a holland bizonyos téren már most azt a szintet hozza, amit a hétszeres világbajnok.

 ver-portre-20201



"Max nagyon-nagyon jó munkát végzett" - nyilatkozta Mark Webber a Formule 1 holland lapnak. "Közel áll ahhoz, hogy tökéletesre csiszolja vezetési képességeit. Szombaton már Lewis Hamilton szinjét képviseli, ami a kvalifikációkat illeti. Hogy vasárnap is ez lenne a helyzet? Még nem, de ez normális."

Egy F1-es pilótának karrierje során  számtalan problémája adódik, ám Webber szerint Verstappené luxus kategóriába esik: arra kell majd ügyelnie, hogy az eredményei ne tegyék őt pökhendivé. "Kevés pilótának adatik meg az, hogy ilyen helyzetbe kerüljön: hosszú ideig dominálni anélkül, hogy öntelté válna. Ezt tapasztalat révén tudja elsajátítani. Ő és Charles Leclerc, ők a jövő nagyágyúi" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: