DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Plooij: Mazepin egy őrült

A holland újságíró, Jack Plooij elmondta, milyen érzés volt a helyszínen megélni Romain Grosjean elképesztő balesetét, miközben azt is fejtegette, hogyan indul majd szerinte Nyikita Mazepin karrierje.

A szezon legemlékezetesebb pillanata egyértelműen Romain Grosjean horrorisztikus balesete volt a Bahreini Nagydíjon, mely szerencsésen végződött. A helyszínen több pilóta is panaszkodott amiatt, hogy mennyiszer megmutatták az élő közvetítésben a balesetet, most pedig a Ziggo Sport riportere, Jack Plooij mesélte el, milyen volt újságírói szemmel a helyszínen megélni a történésket.

„Pokoli csend uralkodott. Mindenki azt gondolhatja, hogy egy Formula-1-es versenyen egyáltalán nem lehet csend verseny közben, de ott bizony síri csend uralkodott. Mindenki a monitorokra tapadt és a többieket kérdezgette, hogy tudnak-e valamit” – idézte fel emlékeit Plooij a Motorsport számára.



„Én szerencsére a FOM TV-sek mellett álltam, akiknek már volt felvételük a lángok közül menekülő Grosjeanról, így a helyzethez képest láttam, hogy jól alakultak a dolgok. Így én egyből továbbadtam az információt, minél többen tudtak róla, annál jobb volt.”

Ricciardóval az élen nagyon sok pilóta bírálta, hogy túl sokszor mutatták meg a balesetet az élő közvetítésekben, de Plooij szerint azt követően, hogy kiderült, nincs baja Grosjeannak, szerinte nincs ezzel semmi probléma.

„Meg kell mutatni, mennyire biztonságossá vált ez a sport az elmúlt években” – állt ki az F1 mellett a holland, aki arról is ejtett néhány szót, mi várhat a már most botrányhős Nyikita Mazepinre: „Nagy buli lesz… Öt verseny alatt annyi büntetőpontot fog összeszedni, hogy három versenyről azonnal el fogják tiltani. Az a srác egy őrült!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: