DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Motorok: Közel a megállapodáshoz a Red Bull

Úgy tűnik, higy már csak a részleteken dolgoznak, de eldőlt, hogy a Red Bull a Honda a motorjait fogja használni 2022 után is - a kérdés, hogy mit és mennyit kell, illetve lehet rajta fejleszteni a következő években.

Továbbra is kérdéses, hogy milyen motorokat fog használni a Red Bull Formula-1-es csapata 2021 után, hiszen a Honda már korábban bejelentette, hogy a jövő évet még végigcsinálja, azt követően viszont kiszáll a száguldó cirkuszból. Több ötlet is felmerült annak idején az energiaitalosok folytatásával kapcsolatban, de megoldást még nem jelentettek be - Christian Horner csapatfőnök szerint viszont már közel járnak hozzá.

00120030_003



"Előremutató tárgyalásokat folytattunk a Hondával és az FIA-val, szerintem közel állunk ahhoz, hogy megszülessen egy megállapodás" - idézi ezzel kapcsolatban Horner szavait az Autosport. A leghangosabbak azok a hírek voltak, melyek szerint a Red Bull egy az egyben a Honda motorjaival folytatná és a továbbiakban ők maguk gyártanák ezeket az erőforrásokat, szükség esetén a japánok segítségével.

Horner szerint a motorfejlesztések befagyasztásáról is megy még a vita, az FIA egyeztet a többi csapattal, míg a Honda részéről Toyoharu Tanabe technikai igazgató azt mondta, hogy ezt a folytatást logisztikailag is ki kell alakítani, mert egyelőre nincs tisztázva, hogy ki, hol, mit fog csinálni - mint mondta, most minden faktort figyelembe kell venni, zajlanak a tárgyalások, de még nincs végleges megegyezés. Az biztos, hogy ők nem bánják, ha a Red Bull a Honda szellemi termékét fogja használni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: