DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Segítséget ajánlott a Ferrarinak az exelnök

„Tudom, mik a problémáik és helyrehozhatom őket” – mondja Luca di Montezemolo. Úgy véli, a jelenlegi felsővezetés nem ért a Formula-1-hez: Stefano Domenicali lenne az ideális vezér.

Olaszországban aggódnak a nemzeti csapat, a Ferrari miatt, ahol a közvélemény szerint fejetlenség uralkodik azóta, hogy Sergio Marchionne elhunyt. Évtizedek óta ez volt a leggyengébb Formula-1-es szezon, legutóbb pedig a vezérigazgató, Louis Camilleri mondott le váratlanul posztjáról. Egyesek szerint a megoldást a korábbi vezér, a vállalat éléről 2014-ben lemondott Luca di Montezemolo jelentheti. Az olasz elárulta: erre vonatkozó megkeresést eddig nem kapott, pedig ő örömmel segítene a Ferrarinak.

„Lehetséges, hogy visszatérhessek a Ferrarihoz? Ezt a kérdést nem nekem kellene feltenni. Engem még senki nem kért meg semmire” – mondta a Rai tévének Montezemolo. „Tudom, mik a problémáik és helyrehozhatom őket. Tudom, mit kellene gyorsan megoldani. De nagy sajnálattal egy gyenge Ferrarit látok, távol a legjobb pozícióktól, ez pedig aggaszt, mivel nagyon nehéz időszaka van a csapatnak.”



„Ha szeretnének bármilyen javaslatot meghallgatni, örömmel osztanám meg velük. Nagyon szeretem a Ferrarit. Ezek nehéz pillanatok, nem csupán a győzelmek hiánya miatt, én pedig szeretném elkerülni, hogy fokozzam a vitás helyzetet” – ajánlotta fel segítségét a 73 éves üzletember.

A Ferrarit 23 éven át vezető olasz szerint nagy probléma a horizontális struktúra és az, hogy a csapat nem a megfelelő, tapasztalt embereket választja. Mindez arra vezethető vissza, hogy a Ferrari jelenlegi felsővezetése nem igazán ért a Formula-1-hez.

„Ez a Ferrari nagyon eltér az enyémtől. Nagy figyelmet szentel a tőzsdének, növelte az autógyártást, de első alkalommal olyan vezetősége van, amely nem ismeri a Formula-1-et. Remélem, hogy Camilleri lemondása után jól választják meg az új vezérigazgatót, mert a csapatot meg kell erősíteni. Sajnálattal mondom, de lett volna egy tökéletes személy, aki el tudná vezetni a Ferrarit: Stefano Domenicaliról beszélek, aki biztosan nagyon jó munkát végezne az új szerepben” – mondta Montezemolo. Balszerencsés egybeesés, hogy Domenicali éppen a következő évtől kezdődően fogadta el a megbízást, hogy a Formula-1 első embere legyen, a leköszönő Chase Carey helyére lépve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: