DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Statisztika: Így teljesítettek a csapattársak a versenyeken

Ismét a statisztika kedvelőinek szeretnénk kedveskedni, ezúttal ugyanis elhoztuk nektek a csapattársak versenyen elért egymás elleni eredményeit. Nagy az eltérés az időmérőhöz képest.

Szombaton összesítettük a 2020-as mezőnyben versenyző csapattársak időmérős teljesítményét, a statisztikák szerelmeseinek pedig itt egy újabb emésztenivaló. Az alábbi táblázatban azt láthatjátok, hogy a csapattársak, illetve az egy-két futamra beugró versenyzők hogyan teljesítettek egymáshoz mérve vasárnap, vagyis hogy melyikük végzett előrébb a versenyen.

A kvalifikációs összevetésben többen is lenullázták csapattársukat, azonban versenykörülmények közt ez már senkinek sem sikerült – legalábbis az állandó üléssel rendelkezők esetében. Látható, hogy a Mercedesnél bár Bottas szombatonként sem teljesített valami fényesen, de a verseny napján ezen még tovább rontott, azonban az időmérőkön Giovinazzival szemben alulmaradó Raikkönen jócskán a maga oldalára billentette a mérleg nyelvét másnap.

A Ferrarinál Leclerc volt az úr


A legszembeötlőbb viszont a két táblázat összehasonlításakor mégis az lehet, hogy az Alpha Taurinál az időmérőkön Gasly 13:4 arányban felülmúlta orosz csapattársát, azonban Kvjat másnapra megtáltosodott és feljött 9:8-ra. Még egy apróbb érdekesség, hogy a „beugrósok” közül Aitken csapattársa előtt ért célba egy alkalommal, ez azonban leginkább annak köszönhető, hogy Latifi autója megállt a Szahíri Nagydíjon.

Az összehasonlításban a hivatalos végeredményt vettük alapul, így a futamon szerzett esetleges büntetések kiosztását követő végleges sorrend számít. Nem vettük figyelembe azokat a versenyeket, melyeken az adott csapat egyik versenyzője sem ért célba, illetve a Brit Nagydíjon Nico Hülkenberg technikai meghibásodás miatt rajthoz sem tudott állni, így ezt sem vettük számításba.

 

A csapattársak teljesítménye a versenyeken 2020-ban:

 

Lewis Hamilton

12

MERCEDES

4

Valtteri Bottas

Sebastian Vettel

5

FERRARI

10

Charles Leclerc

Max Verstappen

12

RED BULL

4

Alex Albon

Carlos Sainz

8

McLAREN

9

Lando Norris

Daniel Ricciardo

13

RENAULT

4

Esteban Ocon

Pierre Gasly

9

ALPHA TAURI

8

Danyiil Kvjat

Sergio Perez

8

RACING POINT

5

Lance Stroll

Kimi Raikkönen

12

ALFA ROMEO

5

Antonio Giovinazzi

Romain Grosjean

7

HAAS

6

Kevin Magnussen

George Russell

10

WILLIAMS

6

Nicholas Latifi

Lance Stroll

1

RACING POINT

0

Nico Hülkenberg

Sergio Perez

1

RACING POINT

0

Nico Hülkenberg

Valtteri Bottas

1

MERCEDES

0

George Russell

Kevin Magnussen

2

HAAS

0

Pietro Fittipaldi

Nicholas Latifi

0

WILLIAMS

1

Jack Aitken

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: