DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Racing Point: A kihagyott lehetőségek éve

Otmar Szafnauer szerint az igazságosnál több balszerencse jutott ki nekik, de megmutatták, hogy versenyképesek és jövőre Aston Martinként még erősebbek lesznek, mint idén.

Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke szerint istállója számára a kihagyott lehetőségekről szólt ez az év még akkor is, ha Sergio Perez révén megszerezték az első futamgyőzelmüket. Igaz, a konstruktőri dobogót végül éppen Perez kiesése miatt elvesztették a McLarennel szemben, pedig ezúttal komoly esélyük volt rá, hogy felférjenek az év végi dobogóra.

bwt_2



"Nehéz futam volt, ahol semmi sem alakult nekünk kedvezően. Lance (Stroll) futamát erőteljesen befolyásolta, hogy Sainz feltartotta, Sergio (Perez) pedig kiesett motorhiba miatt. Innentől nagyon nehéz dolgunk a konstruktőri harmadik hely ügyében és végül hét ponttal elmaradtunk ettől a kitűzött célunktól" - mondta erről a futam után Szafnauer.

"Ez az év nekünk több okból is a kihagyott lehetőségekről szólt. Az igazságosnál több balszerencse jutott most számunkra. Ezt a csalódottságot viszont most eltesszük és inkább a hihetetlenül erős szezonunk pozitívumaira koncentrálunk, mert megmutattuk, hogy versenyképes autónk és csapatunk van. Ez jó alapot ad nekünk ahhoz, hogy jövőre még erősebbek térjünk vissza, már Astin Martinként" - tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: