DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„A Haas nem is versenyzett igazán”

Az amerikai F1-es csapatnál előre tudták, hogy Abu Dhabi nem az ő pályájuk lesz, ezért célok nélkül vágtak neki a szezonzárónak, ami egyben Kevin Magnussen utolsó futama volt a sorozatban.

Messze a mezőny végén, a 18. és 19. pozícióban intették le a Haas két autóját az F1 2020-as szezonzáróján Abu Dhabiban. Kevin Magnussen karrierje utolsó F1-es futamán csak csapattársát, Pietro Fittipaldit tudhatta maga mögött. „Nem is igazán vettünk részt a versenyben, csak köröztünk a pályán. Elvárások nélkül megtettünk, ami tőlünk tellett” – idézte a Racefans a dánt, aki az utolsó öt körre még egy extra bokszkiállást is bevállalt, csak friss szett gumik adta a szórakozás kedvéért.

00120037_173



A leintést követően csapatfőnöke, Günther Steiner kedves szavakkal búcsúztatta őt. „Kevin, köszönet az utóbbi négy évért. Nagyszerű munkát végeztél. Sajnálom, hogy most nem voltunk többre képesek, de kérlek, ne ez alapján ítélj meg minket. Tudod, hogy jobbak vagyunk ennél, csak a rendelkezésre álló eszközünk nem működik. Neked kell azt vezetned, és nem irigykedem rád.”

Magnussen jövőre az amerikai IMSA sorozatában folytatja karrierjét, ahol jóval nagyobb esélye lesz majd futamgyőzelmeket szerezni. Ezt az F1-ből nagyon hiányolta. „Nem mind a négy évünk, de az utóbbi néhány év elég nehéz volt. Versenyzőként szeretek nyerni. Tudom, hogy mindenki így van ezzel, de az utóbbi évek során a közelében sem voltunk olyan szituációnak, amiből futamgyőztesként jöhettünk volna ki. Emiatt nem vagyok szomorú, mert nagyon várom, hogy a versenyhétvégék során a futamgyőzelem és a bajnoki cím járjon a fejemben. Ezt az aspektusát nem fogom hiányolni a Formula-1-nek. Én sajnos nem tudtam ilyen helyzetbe kerülni, de így is hálás vagyok, amiért egy gyermekkori álmom megvalósulhatott” – tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: