DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel búcsúfutama: „Végre vége”

A mai napra emlékezni fog, a futamot azonban inkább elfelejti Sebastian Vettel: a szerelőkkel közös pillanatokat fogja elraktározni Abu Dhabiból, a hatéves ferraris korszak lezárásáról.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, aki 2015-től fogva hat szezont töltött a Ferrarinál, 14 nagydíjat nyert a csapattal és kétszer végzett év végi ezüstérmesként, Abu Dhabiban elköszönt az olasz istállótól. Nem mondható el, hogy 14. helyezése – egy pozícióvesztés a rajtsorrendhez képest – méltó lezárása lenne a csapattal töltött időszaknak, és ez érződik a német szavaiból is: magára a futamra nem sok szót pazarol.

„A mai nap eseményeiről semmit sem szabadna megemlíteni, meglehetősen rossz futam volt ez számunkra, amin mindent megpróbáltunk” – idézi a BBC Vettelt. „Egészen biztos, hogy ez egy érzelmes nap volt, ahogy a szerelők viszlátot intettek a rajtrácson. Éreztem, hogy most más az összhang. Szomorú vagyok a fiúk miatt, hiányozni fognak, de örülök, hogy új utazást kezdhetek el.”



Az Aston Martinhoz tartó Vettel a 13. helyen zárta a pontversenyt, amely első, 2007-es éve óta (amely valójában csak fél szezon volt) legrosszabb eredménye. 17 nekifutásból csupán hétszer ért el pontot, legrosszabb szériája éppen az utolsó három futam volt, nulla egységgel.

„Akár Ausztriában is beszélhettünk volna, ugyanaz az érzés… Ez a szezon nagyon rossz volt több szempontból kifolyólag is. Örülök, hogy végre vége” – mondta egy másik helyszíni villáminterjúban. „Különleges nap a mai, amelyre emlékezni fogok. Magára a versenyre nem fogok, a szerelőkre azonban igen, akikkel életem hat évét töltöttem. Hiányozni fognak nekem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: