DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Minden összeállt az utolsó körben

Az idei első pole-ját szerző pilóta az Abu Dhabi GP időmérője után elismerte: olykor frusztráló volt, hogy végig hátrányban voltak a Mercedesekhez képest. Viszont vasárnap is maga mögött tartaná őket.

Max Verstappen bizonyult a leggyorsabbnak a szezon utolsó Formula-1-es időmérőjén Abu Dhabiban: 25 ezreddel múlta felül Valtteri Bottas, s további 61 ezreddel Lewis Hamiltont, azaz kifejezetten szoros küzdelemben utasította maga mögé a Mercedeseket. A hollandnak ez idei első, összességében pedig a harmadik rajtelsősége, így érthető módon elégedetten értékelt a kvalifikáció végén:

verstappen-redbull-abudhabi-kvali



„Az időmérő előtt is elmondtam, hogy ez az utolsó alkalom idén, amikor igazán mindent beleadhatunk, és pontosan ezt is tettük. Nagyon örülök ennek. Az elején elég trükkös volt az időmérő, nehéz volt összerakni a köröket, főleg az utolsó szektorban van sok kanyar, ahol hibázni lehet. De szerencsére minden összeállt az utolsó körben.”

„Hosszú idény volt ez mindenki számára, főleg annak fényében, hogy sok verseny volt egymás után. Úgy gondolom, ez a teljes csapat számára egy remek utolsó kvalifikáció volt. Egész évben lemaradásban voltunk, és bár közeledtünk, olykor frusztráló volt. Ezért vagyunk elégedettek a mai nappal.”

Ami a hosszabb etapokon mutatott forma alapján látott esélyeket illeti, a Red Bull hollandja nem bocsátkozott jóslatokba, de vasárnap is legyőzné a Mercedeseket – azt is elmondta, mi lehet ehhez a fő fegyverük: „Nem hiszem, hogy bárki is sok kört tett volna meg. Meglátjuk, hogyan alakul, mi megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani és magunk mögött tartani őket. Még mindig nagyon gyorsak, de úgy tűnik, elég jó a végsebességünk ezen a hétvégén, ez remélhetőleg holnap is segíteni fog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: