DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Russellt elszomorítja az F1 valósága

A nagyreményű pilóta múlt héten még az első háromban versenyzett, mostanra viszont vissza kellett ülnie a mezőny végét gyarapító autójába, ami kissé letörte őt. Ennek ellenére mindent belead.

Az érzelmi hullámvasút iskolapéldáját éli át George Russell ezekben a napokban. A fiatal brit F1-es szűk két éve versenyez a királykategória mezőnyének hátsó traktusában, egy hétvégére azonban lehetősége adódott beülni a 2020-as év világbajnok autójába, miután a Mercedesnél Lewis Hamilton megbetegedett. Russell azonnal óriási formában versenyzett, egy második rajthelyet követően kevés híján megnyerte a Szahíri Nagydíjat. Néhány napra rá azonban szembesülnie kellett a valósággal: ő még mindig a Williams pilótája, és a Mercedesnél csak egy epizódszerepet kapott. 

 EpCYdzFXcAMB3fY



 „Nyilvánvalóan nagy a különbség, ezt jól mutatják a köridők” – hasonlította össze a két autót. „Bizonyos szempontból jobban érzem magam a Williamsnél, hiszen ez az én autóm, itt versenyzek második éve. De összességében nincs meg a tempónk. Pilótaként ugyanazt a munkát végzem, de egyik héten az első, második héten pedig az utolsó háromban küzdök. Ez a Formula-1 szomorú valósága.”

A pilóta elárulta, számolt azzal, hogy Hamilton gyorsan felépül, így csak egy hétvégére kap lehetőséget a Mercedesnél. „Őszintén szólva erre számítottam. Bahrein előtt két hétre akartam megkapni az autót, mert arra gondoltam, hogy első alkalommal kissé gyengébb leszek, de a második alkalomra, Abu Dhabira kiismerem az autót. Az ütőképes bahreini forma után nagyszerű lett volna újabb lehetőséget kapni.”

Hozzátette, ennek ellenére oda fogja tenni magát, hogy a csapata jó érzésekkel zárhassa a szezont. „A srácok itt a Williamsnél mindent beleadnak, ezért úgy érzem, különösen az év utolsó versenyén kötelességem jó eredményt nyújtani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: