DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo esete a Covid-dal: Bepánikoltam!

Daniel Ricciardo csak most vallotta be, hogy a mugellói és a szocsi verseny között volt egy bizonytalan eredményű Covid-19 tesztje. Majdnem be is beszélte magának a betegséget. Emelt fővel távozna a csapatától.

A Toszkán és az Orosz Nagydíj között, még szeptember közepén történt meg az eset az ausztrál versenyzővel, aki most elmesélte, hogyan élte meg a szituációt. Eleinte nagyon megijedt, de aztán minden jóra fordult.

„Aznap nagyjából hajnal 6 körül ébredhettem fel erre a hírre. Egy kissé megiejdtem, amikor is rájöttem, hogy vár rám még egy teszt, amitől rendkívül bepánikoltam. Nem egy kellemes emlék” – mesélte el Ricciardo a The Racernek.



„Nem egy fals pozitív tesztről beszélünk, egyszerűen csak bizonytalan teszteredményt produkáltam, de alaposan pánikba estem. Persze végül kiderült, hogy minden rendben van, de volt egy pont, amikor bepörgött az agyam. Vajon tényleg beteg vagyok? Annak érzem magam? Talán olyan, mintha igen… De szerencsére ez csak egy kis pánik volt, aztán a második teszt már negatív lett. Ahogy belelendültünk a szezonba, egyre inkább komolyan vettem az elszigetelődést, különösen Checo esetét követően.”

A Renault-val két évig versenyző Ricciardo ezután a verseny után elhagyja a csapatot, jövőre már a McLaren-Mercedes pilótája lesz: „Ez az utolsó versenyem a csapattal, így szeretnék jó eredményt elérni és úgy távozni, hogy tudjam, mindent megtettünk egészen az utolsó pillanatig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: