DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Perez: A Red Bull is gratulált...

A Racing Point friss futamgyőztese szerint sokan gratuláltak neki, köztük dr. Helmut Marko is, de nem hiszi, hogy ez a siker megváltoztatja a jövőjét - nem tudja, hogy mikor dönt erről a Red Bull.

A Szahíri Nagydíjat megnyerő Sergio Pereztől elsőre azt kérdezték az Abu Dhabi Nagydíj csütörtöki sajtónapján (amelyen a Formula.hu is részt vett), hogy mennyire "szárnyal" még a legutóbbi futamot követően. A mexikói pilóta elmondta, hogy igen, örül neki, élvezi, de az F1-ben nagyon gyorsan zajlanak a dolgok és a múlt hét most már igazából nem számít. Mint mondta, sok dolguk van ezen a hétvégén, a cél az, hogy a konstruktőri harmadik helyet megszerezzék, amiért még mindig éles harcban van a csapata. "Van még egy feladatom" - mondta erről Perez.

perezinho



Szóba került az is, hogy vajon a Red Bull részéről érkezett-e gratuláció és hogy mit tud az energiaitalosok döntéséről vele kapcsoaltban. "A legtöbb csapatfőnök gratulált, közöttük dr. Helmut Marko is. A Red Bull döntése a hétvége utánra várható, de nem tudom, hogy pontosan mikorra. Sietni mindenesetre nem kell, egy-két hét már nem változtat semmin" - tette hozzá a mexikói pilóta.

"Egy futam nem nagyon változtatja meg a világot. Az F1-ben ismerjük a pilóták szintjét, én azért nem nyertem eddig, mert nem volt meg az erre képes autóm. Szerintem a korábbi években mindig teljesítettem, szóval ez a győzelem nem változtat semmin, de az biztos, hogy nem is ront az esélyeimen" - mondta arról, hogy vajon ez a futamgyőzelem növelte-e az esélyeit arra, hogy 2021-re a Red Bull versenyzője lehessen.

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: