DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williamsnek hiányzott Russell, visszavárják

A csapat egyik szakembere elismerte, a Szahíri Nagydíjon megérezték a Mercedeshez ideiglenesen távozó pilóta hiányát. Abban bíznak, hogy Russell még magabiztosabban tér vissza hozzájuk.

George Russellt a múlt hétvégi F1-es futamon adta kölcsön a Williams a Mercedesnek, miután Lewis Hamilton koronavírus-fertőzés miatt karanténba kényszerült. A fiatal brit egy kiváló időmérős teljesítménynek köszönhetően a második rajthelyről indult, majd sokáig ő volt a futamgyőzelem legnagyobb esélyese, csak a technika ördöge tudta ezt elvenni tőle. 

 russell-portre-2020-merc



Miközben ő az élmezőnyben vitézkedett, a mezőny hátsó traktusában a Williams két újonccal, az idén állandó versenyzőként jelen lévő Nicholas Latifivel és a Russell helyére beugró tartalékossal, Jack Aitkennel vágott neki a Szahíri Nagydíjnak. A csapat egyik mérnöke elárulta, megérezték Russell hiányát. „Kétségkívül hiányoltuk őt. Nemcsak a tempója, hanem az autót és a gumikat érintő iránymutatásai miatt is. Nem volt könnyű. A tapasztalat értéke óriási, így valamivel nehezebb dolgunk volt. De ők ketten [Latifi és Aitken] jó munkát végeztek” – idézte a Motorsport Dave Robson.

A Mercedes pilótaakadémiájának tagjaként Russell sokat profitált abból, hogy egy élcsapattal is részt vehetett F1-es futamon. A szakember arra számít, ez a Williamsnek is jót tehet. „Kiderül a következő néhány hét során, amikor újra beszélünk vele. Olyat nem tud mondani, amitől az autónk hirtelen olyan lesz, mint az övék. Neki sem mondtak el mindent, és számunkra sem tud akármi hasznos lenni, hiszen annyira más az autójuk. Mindenesetre érdekes lesz. Értékes tudásra tett szert a gumik felkészítését és a versenyindításokat tekintve. Ezek közül néhány ötletet talán felhasználhatunk. Ha más nem, hát tapasztalatokat szerzett, amelyek talán magabiztosabbá teszik, és általuk jobban megérti, miről is szól manapság az F1 ” árulta el Robson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: