DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Perez nem vár hívást a Red Bulltól

A mexikói pilóta elmondása szerint egyre tisztul a kép előtte azzal kapcsolatban, hogyan fog kinézni a 2021-es éve. Úgy érzi, az energiaitalosok nem őt fogják választani.

Kívülről nézve nehéz megmondani, a Red Bull istállója miért nem döntött még a Max Verstappen melletti másik ülés sorsáról, miközben jelöltjei között ott van a 2020-as szezon egyik legstabilabb teljesítményét nyújtó, a legutóbbi futamot megnyerő Sergio Perez. A mexikói nem rendelkezik szerződéssel 2021-re, és a vasárnapi versenyt követően úgy fogalmazott, nem számít ajánlatra az energiaitalos csapattól.

 perez-portre-20202



„Hogy őszinte legyek, nem. Kezd kitisztulni a kép. Már vannak lehetőségeim 2022-re, ha jövőre nem lennék a rajtrácson, szóval nyugodt vagyok. Ha távoznom kell, akkor megteszem, de a visszatérésre annál inkább éhezni fogok. Úgy érzem, itt a helyem. Még csak 30 éves vagyok, előttem vannak a legjobb éveim. Ahogy korábban is mondtam, a folytatás nem csak rajtam múlik, de megbékéltem a helyzettel. Egy évet gond nélkül kiülhetek. Még nem tudom, mi fog történni, a következő hetekben kiderül” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

Perez már korábban eldöntötte, hogy mindent feltesz a Red Bull ülésére, és ha az nem jön össze, akkor inkább szabadságra megy. Tartalékpilótaként nem szeretne az F1-es mezőnnyel utazgatni. „Ahogy már mondtam, nem akarok úgy versenyekre járni, hogy nem vezethetek. Nehéz kérdés, de a csapatnak nyilván szüksége van egy tartalékra. Meglátjuk, de valószínűleg nem én vagyok az erre alkalmas személy.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: