DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Albon: Ennél nem tudtunk volna sokkal jobbat

Miközben az ülésére pályázó Sergio Perez megnyerte az F1-es Szahíri Nagydíjat, a Red Bull pilótája csak hatodik lett: elmondása szerint a beállítások miatt küszködött a versenyen.

Nem alakult a legjobban Alexander Albon számára a Formula-1-es Szahíri Nagydíj: nem elég, hogy mindössze a hatodik helyen látta meg a kockás zászlót, a helyére pályázó Sergio Perez az első győzelmét aratta a Racing Point színeiben. Pedig sokáig egymás mögött haladt a két pilóta – igaz, a mexikói épp a Red Bull-ost is megelőzte a felzárkózása közepette.

albon-redbull-szahir-futam



„A verseny nagy részében Sergio mögött voltunk, aztán nem értem, hogyan alakultak a dolgok, de ő végül megnyerte a versenyt, mi pedig hatodikak lettünk” – nyilatkozta a leintés után Albon, akit a RaceFans.net szakoldal idéz, s aki a beállításokkal magyarázta a vasárnapi küszködését:

„Trükkös volt, mert azzal a konfigurációval, amivel leszorítóerő szempontjából mentünk, nehéz volt versenyezni. Jók voltunk a kanyarokban a második szektorban, ahol nem lehet semmit csinálni. Aztán az első és a harmadik szektorban nyilván nehéz dolgunk volt, szóval ezért csináltam olyan bevetődéseket az első kanyarban, hogy előzhessek, ami megnehezítette a dolgot. Nem tudom. Biztosan teljesíthettünk volna kicsit jobban. De hatodik hely… nem hiszem, hogy ennél sokkal jobbat elérhettünk volna” – zárta gondolatait a brit-thai pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: