DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel számára a remény maradt

Miközben csapattársa a Q3-ban is óriásit ment, addig Sebastian Vettel már a Szahíri Nagydíj időmérő edzésének második etapján kiesett. Elmondta, mi volt a probléma.

Ismét jelentős különbség alakult ki a Ferrari két F1-es pilótája között. Miközben Charles Leclerc a negyedik helyet szerezte meg az időmérőn, addig Vettelnek be kellett érnie a 13. pozícióval. Az autóból kiszállva Vettel elárulta, Leclerc főleg a sikánban teljesített jobban, emellett a szélárnyékozásra panaszkodott. Szerinte ez egyébként nem egy nehéz vonalvezetés, a helyezkedés viszont az volt. 

00120034_117



„A megfelelő pozíciót nehezebb volt megtalálni a pályán. Persze kicsit többet vártam a mai naptól. Az egyenesekben veszítettünk, valószínűleg nem fogtunk elég jó szélárnyékokat. A második etapban senki sem ment előttem, azért kár volt. Holnap meglátjuk. Nyilván nagy szoros a mezőny. Sajnos a második szektorban, a sikánban veszítettünk némi időt. Talán a helyezkedés sem volt az igazi” – árulta el a német, aki a forgalommal kapcsolatban kihangsúlyozta: a rövid pálya ellenére a Q1 sem volt túlzsúfolt.

A német autójában a csapat az időmérő előtt cserélt erőforrást, de a pilóta szerint ez nem hozta őt hátrányos helyzetbe. „Nem, a srácok nagyszerű munkát végeztek, így visszahoztuk a lemaradást. A tegnap estétől eltekintve nem volt meg a tempónk, de meglátjuk, mit tudunk kihozni a futamból” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: