DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Red Bull az élen az időmérő előtt

Kisebb meglepetésre Verstappen bizonyult a leggyorsabbnak a Szahíri Nagydíj utolsó szabadedzésén. Bottas szépített, a középmezőny erőviszonyai felborultak.

Besötétedett Bahreinben, így elérkezett az idő a versenyhétvége utolsó szabadedzésére. A szokatlanul rövid és gyors, mindössze 3,5 kilométeres pályán nehezen megjósolható erősorrend mutatkozott meg: a leggyorsabb kört a Red Bull hollandja, Max Verstappen futotta, aki 54,064-es idővel a hétvége eddigi legjobbját produkálta. Ebből kiindulva a 18 órakor kezdődő kvalifikáción garantált az 54 másodperc alatti pole-pozíciós idő.

ver2020ac



Az energiaitalos mellett a futam nagy esélyese természetesen a Mercedes, náluk Valtteri Bottas a pénteki kellemetlenségek után két tizedmásodperces hátránnyal a második helyen végzett és szépített ideiglenes csapattársa, George Russell ellen. A harmadik helyen szintén meglepetésre Pierre Gasly végzett, így erősnek ígérkezik az Alpha Tauri is. Russell egészen nagy, hat tizedmásodperces hátránnyal a hetedik lett. Nagy kérdés, a pályán jól teljesítő Renault-nál mire képes Daniel Ricciardo, aki az utolsó percek hajrája előtt vélhetően megrongálta az autóját, amikor végigszánkázott az egyik rázókövön. 

A Ferrarik ígéretesen kezdtek, de az utolsó percekben jelentősen hátracsúsztak. Sebastian Vettel egy ideig a második helyen is állt, ám nagyjából 15 perccel a vége előtt egy műszaki hiba miatt kénytelen volt kiszállni. A német autójában két órával az időmérő kezdete előtt elővigyázatosságból erőforrást cserélnek.

A hétvége két újonca, Pietro Fittipaldi és Jack Aitken szorgalmasan dolgozott, ám az utolsó két helyről most sem tudott elszakadni.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

bahfp3ered

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: