DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc elégedett, tetszik neki a pálya

A Ferrari monacóija szerint jobban szerepeltek pénteken a vártnál, a magas kerékvetőkkel vigyázni kell, de a pálya a gokartos időkre emlékezteti. Ő jó versenyt vár.

Nem kezdett rosszul a bahreini "oválon" Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája az első szabadedzésen a tizedik időt autózta, ráadásul látótávolságon belül volt a "nagyokhoz" képest - a második gyakorláson viszont megállt alatta a maranellóiak autója, így nem tudott mért időt produkálni. Maga a pálya viszont tetszik neki.

lök_1



"Nagyon magasak a kerékvetők és úgy tűnik, hogy ha egy bizonyos szögből támadjuk meg őket, akkor letörnek alkatrészek az autókról. Szóval trükkös lesz, főleg majd a versenyen, de én igazából élvezem ezt a pályát. Nagyon kevés a kanyar, kicsit a gokartos időkre emlékeztet, de jó futamnak kell lennie" - magyarázta a második szabadedzést követően Leclerc.

"A tempót tekintve jobbak voltunk a vártnál, ezt kell mondanom, és a második edzés is jó volt a technikai hibámig. Remélhetőleg szombaton jó napunk lesz. Azt nem tudom, hogy mennyire lehet majd előzni a futamon, mert akik a hosszú etapokat próbálgatták, azt mondták, hogy érzésre elég nehéz lesz. Nem tudom, meglátjuk, de szerintem azért izgalmas lesz, mert a hosszú egyenesben a hátulról érkező komoly előnyben lesz" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: