DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem adott világos célt Albonnak a Red Bull

Albon szerint semmi különöset nem határoztak meg számára, csak javuljon, fejlődjön, hozzon jobb eredményeket - úgy tűnik, hogy ezen múlhat a 2021-es ülése, egyúttal Perez és Hülkenberg helye is.

Továbbra is kérdéses, hogy mi lesz Alexander Albon sorsa 2021-ben, egyelőre nincs hivatalos döntés a jövőjével kapcsolatban - a Red Bullnál úgy tűnik, hogy Max Verstappen túlságosan nem lelkesedik a csapattárs maradásáért, a kalapban pedig Sergio Perez és Nico Hülkenberg is ott van, közülük kerülhet ki az utód. Azonban az még nem fix, hogy Albon tényleg távozik - bár hogy mitől függ, az rejtély...

"Erre válaszoltam már korábban" - reagált Albon a csütörtöki sajtótájékoztatón (amelyen a Formula.hu is részt vett) arra, hogy mit kell tennie azért, hogy megtarthassa a helyét jövőre is. "Egyszerűen csak jobb munkát kell hoznom az elért eredményekkel kapcsolatban. Nincs semmilyen tiszta, világos cél, amit megfogalmaztak. Csak adjam jelét a fejlődésnek és nyilvánvalóan a legutóbbi hétvége elég jól alakult. Szóval le kell szegnem a fejem, aztán meglátjuk."

alb23



Verstappen szerint egyébként annyira azért nem ment jól Albon hétvégéje és sokak szerint a hollandnak azért elég nagy szava van a csapaton belül - a pilótákról nyilván nem ő dönt, de biztos, hogy szavazata legalább van azzal kapcsolatban, hogy mi legyen a döntés. Albont egyébként megkérdezték a Mercedesnél lehetőséget kapó George Russellről is, aki jó barátja a brit-thainak:

"Izgatott vagyok miatta, szerintem mindenkinek meg fogja mutatni, hogy mire képes. Nincs kétségem afelől, hogy jól fog teljesíteni" - mondta Albon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: