DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Stroll: A kritikák éltetnek engem

A családi háttere miatt rendszeresen célponttá váló pilóta elfogadta sorsát, így az őt ért szidalmakat arra tudja használni, hogy még jobb versenyzővé váljon.

Lance Stroll már a 2017-es debütálásakor hálátlan szerepbe került: ő volt az, akinek 17 éves korában az édesapja "vett" egy ülést az F1-ben. Bár azóta bebizonyította, nem véletlenül került be a királykategóriába, az őt ért kritikák mai napig nem csendesedtek el. A pilótának tehát nem volt választása, mint megtanulni együtt élni ezekkel. Az F1 hivatalos podcastjében beszélt a hozzáállásáról.

stroll-portre-20201



"Imádom, ebből táplálkozom. Ha nem így tennék, belülről emésztene. Megtanultam arra használni ezt az energiát, hogy bizonyítsak. Mindig azt mondtam magamnak, hogy majd a pályán bizonyítok, az első naptól kezdve így gondolkodom. A magánéletem, a családi hátterem miatt sokan valószínűleg abban bíznak, hogy elbukok, de ez rendben van. Mindenkinek lehet véleménye. Én a pályán bizonyítok: az F1 felé vezető úton megnyertem az F4-et, az F3-at, az új-zélandi Toyota Racing Seriest, az F1-ben pedig álltam dobogón, szereztem pole-pozíciót és volt sok jó versenyem" - magyarázta a 22 éves versenyző.

Korából fakadóan azonban elismeri, még van hová fejlődnie. "Nem én voltam a legkiegyensúlyozottabb, ezzel tisztában vagyok, és dolgozom rajta. Mindenesetre bebizonyítottam, hogy megérdemlem a helyem. Amikor valami rosszul sikerül, akkor kezdenek kritizálni az emberek, amikor pedig jól megy, mindenki kér egy szeletet belőle - ez is része a cirkusznak. Nagyon sok a buktató, de ellenállóbbá váltam. A Formula-1 a versenyzés mellett az életről is sokat tanított - túllépni a nehézségeken és kezelni az érzelmeket. Arra ösztönzött, hogy technikailag, fizikailag, mentálisan, mindenféle területen olyan szintre kerüljek, amiről nem hittem el, hogy képes vagyok elérni" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: