DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Vettel elmondta, mivel győzte meg Stroll

Sebastian Vettel elárulta, mi volt az, amivel Lawrence Stroll meggyőzte őt, hogy jövőre csatlakozzon a csapatához, miközben ejtett néhány szót Mick Schumacherről és Fernando Alonsóról is.

A négyszeres világbajnok hat szezont követően búcsúzik a Ferraritól, akikkel ugyan sok szép pillanatot átélt, de nem sikerült letaszítaniuk a trónról a Mercedest. Jövőre Carlos Sainz lesz Charles Leclerc csapattársa, Sebastian Vettel pedig Lawrence Stroll átalakuló istállójához, a majdani Aston Martinhoz igazolt.

Elmondta, mivel győzte őt meg a csapat tulajdonosa: „Lawrence egy rendkívül sikeres üzletember, tudja hogyan kell jó döntéseket hozni. A tárgyalásaink előremutatóak és őszinték voltak, már az első pillanattól” – idézi a németet a Corriere della Sera.



„Különleges helyzet áll majd elő, hiszen a tulajdonos fia lesz a csapattársam, de hogy őszinte legyek, nem számítok vb-címre. Csak annak van esélye, aki az egyik Mercedesben ül, de elégedett vagyok a döntésemmel, szerintem megvan bennünk a potenciál, hogy meggyőző teljesítményt nyújtsunk, aztán 2022-re változnak a szabályok, szóval soha ne mondd, hogy soha!”

Ezután több másik versenyzőre is kitért egy-egy szó erejéig Vettel: „Örülök, hogy újra itt versenyez majd Fernando, de őszintén szólva, jobban koncentrálok a saját dolgomra, mint az övére. Ami pedig Schumacheréket illeti, számomra Mick mindig is Mick lesz, Michael pedig Michael.”

„Engem sosem érdekelt a vezetéknevük. Az a tény, hogy Michael nem ünnepelheti a fia sikereit, kissé elszomorít, de Mick elismerésre méltó karriert futott be idáig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: