DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen magyarázza, amit a baleset után mondott

Félreértettek – mondta Max Verstappen bahreini megjegyzése kapcsán. Ő csak azt akarta illusztrálni, hogy egy versenyzőnek tisztában kell lennie a veszélyekkel: a 60-as években sem lépett vissza senki.

Nem bizonyult szerencsésnek, amit Max Verstappen a Bahreini Nagydíj vsaárnapi sajtótájékoztatóján mondott. Azt kérdezték tőle, fel kellene-e kínálni a lehetőséget a versenyzőknek egy Romain Grosjeanéhoz hasonló, nagy baleset után, hogy visszaléphessenek a folytatástól.

„Nem értem, miért ne versenyeznénk. Ha csapatfőnök lennék, kirugdosnám az ilyet az üléséből. Ha a fickó nem akarna versenyezni, én pedig a főnöke lennék, azt mondanám, ebben az autóban többször nem fogsz ülni” – mondta Verstappen, markáns véleményét pedig Hamilton sem hagyta szó nélkül, úgy fogalmazott, reméli, sosem lesz a holland pilótája. A fogadtatás hatására Verstappen most finomított kijelentésén.

 



„Szerintem az emberek félreértettek. Én azt akartam mondani, hogy versenyzőként tisztában vagyunk, mik a kockázatai, ha autóba ülünk. Ha valakinek kételyei vannak, annak meg kell fontolnia, hogy abbahagyja a versenyzést. Nincs abban semmi baj, ha valaki úgy érzi, kényelmetlen számára a versenyzés, de egy csapat tagjai vagyunk, akik bíznak bennünk, hogy elvégezzük a munkánkat, ami az autó vezetése” – idézi a Racefans Verstappen magyarázkodását.

A holland azzal érvelt, egészen máshogy fogalmazott volna, ha baleset nem szerencsés kimenetelű. Emlékeztetett arra is, a Formula-1 sokkal veszélyesebb korszakában sem léptek vissza a versenyzők, együtt éltek a tragédia lehetőségével.

„Ha Romain nem úszta volna meg, akkor nyilván egészen más történt volna a vasárnap. Úgy vélem, a 60-as, 70-es években sokkalta veszélyesebb volt, akkoriban azonban a versenyzők mégis újra kimentek a pályára, mert tudták, hogy ez a munkájuk, ez az, amit csinálni szeretnek, pedig tisztában voltak vele, nagy az esélye, hogy barátokat veszítenek el. A mai biztonság hihetetlen szintű. Tiszteletben tartom mindenki döntését, de én így érzek. Senki sem akar ilyen balesetet látni, a legfőbb viszont, ami számít, hogy Romain rendben van” – mondta Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: