DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bal kezétől függ Grosjean visszatérése

Jelenleg még eléggé meg van dagadva a Haas F1-es pilótájának bal keze, s ha jövő héten sem tudja azt rendesen használni, akkor nem fogja erőltetni a versenyzést az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon.

Szerdán elhagyhatta a kórházat a vasárnapi Bahreini Nagydíjon hatalmas balesetet szenvedő Romain Grosjean, aki ugyan a most hétvégi futamot kénytelen kihagyni, de feltett szándéka rajthoz állni a jövő hétvégi idényzáró Abu Dhabi Nagydíjon. Ehhez saját elmondása szerint a bal kezének állapota jelenti majd a kulcsot, egyelőre ugyanis még túlságosan is be van dagadva ahhoz, hogy F1-es autót vezethessen vele:

grosjean-kez-insta-1



„Ha a bal kezem nem fog rendesen működni jövő héten, s ha nem tudok mindent megcsinálni vele, amit kell, akkor nem fogok kockáztatni és versenyezni” – mondta el a Motorsport.com által idézett pilóta a francia médiának. „De igyekszem a lehető legtöbbet pihentetni és követni az orvosok ajánlásait, hogy gyógyulhasson. Először is az kell, hogy ne legyen ennyire megdagadva, mert pillanatnyilag nagyon meg van. Lehet, hogy volt hatása a hüvelykujj ínszalagjára a balesetnek.”

Grosjean azt is elárulta, hogy főként a teste bal oldala fogta fel az ütés erejét: „A teljes bal oldalamat megütöttem. A bal bokám kificamodott, a térdemet megütöttem, és van néhány szép zúzódás a bal vállamon, fenekemen és alkaromon. Úgy vélem, a bal hüvelykujjamat sem kímélte. Nem csak ez a kezem égett meg csúnyán, de enyhén kificamodott a hüvelykujjam. Van benne erő és több irányba is tudom mozgatni, ökölbe is tudom zárni a kezem. Ugyanakkor még nem tudom megérteni a kisujjamat vele, amit általában igen, mert be van gyulladva és van rajta egy nagy kötés is.”

A Haas versenyzője – akinek a helyére ezúttal Pietro Fittipaldi ugrik be, de ha jövő hétvégén sem lesz versenyre kész állapotban, akkor akár Mick Schumacher bemutatkozása is megtörténhet – elmondta: a bal lábának állapota miatt nem aggódik, s a nem túl erős fájdalomcsillapítók is hatnak. A bal lábáról egyébként a feltevések szerint úgy került le a cipő a baleset után, hogy az beragadhatott a pedálok közé, miközben Grosjean kiszállt az égő roncsból. Viszont a bal keze lehet a kérdéses: „Néhány évet még le kell húznom vele, nem szabad elrontanom!”

Az F1-ből a szezon végén távozó pilóta a kórház elhagyása után egyből felhívta a feleségét, Marion Grosjeant, hogy közölje vele: nem haza, hanem egyből Abu Dhabiba utazik. „Tudnom kell, hogy vissza tudok-e ülni az autóba, mit érzek, hogyan fog menni – és hogy még képes vagyok-e rá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: