DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Több pilóta ellenzi a balesetek ismétlését

Sebastian Vettel és Valtteri Bottas is csatlakozott azok közé, akik szerint az F1 túlzásba esett a múlt hétvégi futamon történt baleset visszajátszásaival. Vettel szerint elfelejtik, hogy a pilóták is emberek.

Romain Grosjean újjászületésének lehettünk szemtanúi a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon, amelyen a Haas pilótája kis híján bennégett a saját autójában, miután 200 km/óra feletti sebességnél átszakított egy szalagkorlátot. Arról perceken belül megbizonyosodtunk, hogy a francia kisebb sérülésekkel távozott a helyszínről, ám az F1 rendezője a verseny újraindításáig újra és újra lejátszotta a baleset felvételeit. Ezzel kapcsolatban először Daniel Ricciardónak volt néhány keresetlen szava, aki egyenesen undorítónak nevezte, hogy a tévékben a visszajátszások mennek, miközben a pilóta családja otthon aggódik, a többi versenyző pedig igyekszik elvonatkoztatni a látottaktól, és a versenyre koncentrálni.

 grosjean-baleset-2020b



Most hozzá csatlakozott Sebastian Vettel és Valtteri Bottas is, akik szintén ellenzik a túlzásba vitt ismétléseket. Vettel elárulta: a piros zászlós fázis alatt tudatos erőfeszítést kellett tennie azért, hogy ne a balesettel foglalkozzon, és ebben a tévés közvetítés cseppet sem segített.

„Nagy megkönnyebbülés volt, amikor megtudtam, hogy kiszállt az autóból. A képeket nem néztem sokáig, inkább visszamentem a szobámba, és vártam a folytatást. Azt hiszem, ez jó döntés volt. Nem értek egyet azzal, hogy újra és újra le kell játszani a felvételeket. Elvégre mi versenyző emberek vagyunk, nem tárgyak. Tudom, hogy az emberek szeretik az ütközéseket és az égő autókat, de bent ülve ez nem olyan bámulatos. Talán ezt megtanulhatnánk, hogy nincs szükség az ismétlésekre” – idézte a németet a Motorsport.

„Szeretik visszajátszani azokat a baleseteket, amelyeket a pilóták megúsznak” – fogalmazott Bottas. „Úgy tűnik, a nézők ezeket szeretik, de ennek van egy határa. Ha valami egy picit máshogy történik, akkor kizárt, hogy [Grosjean] kiszáll az autóból. Először én is megnéztem, mert tudni akartam, mi történt. Ezt követően próbáltam elkerülni, de mindenütt ezt játszották. Nem tudom, talán meg kellene kérdezni a nézőket, hogy látni akarják-e hússzor ugyanazt vagy sem” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: