DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az F1 reagált Ricciardo kritikáira

Az ausztrál pilóta undorítónak tartja, hogy a Bahreini Nagydíj televíziós közvetítésében újra és újra lejátszották Grosjean balesetét. Az F1 megmagyarázta, miért döntöttek az ismétlések mellett.

Megosztó lépésre szánta el magát a Formula-1 közvetítéséért felelős csapata, amikor Romain Grosjean velőtrázó vasárnapi balesetét követően a verseny újraindításáig újra és újra lejátszotta az arról készült felvételeket. Bár a visszajátszások előtt megbizonyosodtak arról, hogy mindenki épségben átvészelte az ütközést, a bokszutcában nem mindenkinek nyerte el tetszését a folyamatos ismétlés. Daniel Ricciardo például egyenesen undorítónak találta azokat. Az F1 egyik képviselője a kritikára reagálva megmagyarázta a helyzetet.

 rc-2020-bahrein



„Először is, az F1 számára ez nem szórakoztatásról szól” – idézte a Motorsport. „Protokollokat és eljárásokat követünk, mielőtt bármi adásba kerül. A balesetet követően minden fedélzeti kamerás, helikopteres és egyéb képet elvettünk. Semmit sem mutatunk meg addig, amíg meg nem bizonyosodunk a pilóta épségéről. Ebben a konkrét esetben az F1 megmutatta Romaint az orvosokkal. Addig nincsenek ismétlések, amíg az FIA és a versenyirányítás meg nem erősíti, hogy mindenki biztonságban van. Folyamatos kommunikáció zajlik az F1 és az FIA között, a nézőket, a családtagokat és az érintetteket is figyelembe véve.”

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner is megszólalt az eset kapcsán. Szerinte van létjogosultsága az ismétléseknek. „Kétfajta vélemény merülhet fel. Ha semmi rossz nem történt, akkor miért ne mutathatnánk meg, hogy az emberek megértsék, mi történt? Csúnya volt, de mindenki jól van. Ezt így kellett kezelni. Minél hamarabb tudatni akartunk a világgal, hogy Romain rendben van, de nehéz felvenni a kapcsolatot a családdal, a barátokkal, az ismerősökkel. A televízióban közvetített üzenet sokkal hatásosabb. Igen, kissé drámai volt a menekülését mutatni, de jól végződött. Csúnya baleset volt, de szerencsésen végződött” – fogalmazott Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: