DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo már sajnálja az ismét legyőzött Ocont

A Renault versenyzői a 6. és a 7. helyre kvalifikáltak a Bahreini Nagydíjon, ráadásul hajszálnyi, 2 ezredmásodperces különbség döntött közöttük Ricciardo javára. Az ausztrál szerint ez különösen fájhat csapattársának.

A pontversenyben szemmel látható a különbség 2020-ban a Renault két pilótája között: míg Daniel Ricciardo három futammal a szezon vége előtt az egyéni 4. helyért áll harcban, addig Esteban Ocontól jelenleg a legjobb tízbe való beférkőzés is távol van. Talán kevésbé került eddig szem elé kettőjük kvalifikációs mérlege, pedig abban még nyomasztóbb, immár 14:1-es az ausztrál fölénye: Ocon csak a szezon második versenyhétvégéjén, a Stájer Nagydíjon tudott csapattársa előtt végezni az időmérőn. Ez most, a Bahreini Nagydíjon sem sikerült neki, noha ezúttal csak igazán bosszantó, 2 ezredmásodperces lemaradással szorult a 7. helyre, Ricciardo mögé.

ricciardo_5



„Ez az a fajta, ami igazán fájhat” – kísérelt meg csapattársa fejével gondolkodni Ricciardo a Sky Sportsnak nyilatkozva. „Ritkán tudok együttérezni az ellenfeleimmel, de most egy kicsit tényleg sajnálom Estebant. Az időmérős mérleg idén nem igazán az ő oldalára billen, és egy ilyen kis különbségű vereség után az ember mindig felteszi magának a kérdést, hogy mégis mit kellene még tennie ezen felül. Ugyanakkor én a saját dolgomat nehezítettem meg, mert a Q1-ben el kellett használnom két szett lágy gumit, így a Q3-ra nekem már eggyel kevesebb maradt, mint neki.”

Ricciardo számára a már megnyert házon belüli csatánál nagyobb súllyal bír az egyéni tabellán való versenyfutás, ahol jelenleg a 6. helyen áll, négy ponttal lemaradva Sergio Pereztől, és eggyel a most gyengélkedő Ferrariban ülő Charles Leclerc-től. Na meg ott a konstruktőri tabella, ahol a Renault ádáz csatát folytat a harmadik pozícióért a Racing Pointtal és a McLarennel – az egy pozícióval elé kvalifikáló mexikóival való harc így Ricciardo szerint kulcsfontosságú lesz számára vasárnap.

„Perez ugyan átugrott minket, de ott lesz előttünk, Esteban pedig mellettem. A tökéletes forgatókönyv az lenne, ha mindketten elkapnánk őt a rajtnál és visszaszereznénk valamennyit azokból a pontokból, amiket legutóbb elveszítettünk velük szemben. Mindig is kivételesen erős volt a gumikezelése, ezért tényleg muszáj lesz zavarba hoznunk őt a rajtnál, hogy a stratégiával nehéz helyzetbe hozzuk. Ha ugyanis elhúz és üres marad előtte a pálya, akkor nagyon nehéz lesz elkapni” – morfondírozott Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: