DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas meglepődött Hamilton előnyén

A Mercedes finn pilótája egyelőre nem érti, csapattársának hogyan sikerült közel három tizedmásodpeccel jobb kört futni a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén.

Értetlenül áll a Bahreini Nagydíj időmérő edzésének végeredménye előtt a második helyen leintett Valtteri Bottas. A Mercedes finn pilótája érzésre jó kört teljesített a Q3 mindent eldöntő utolsó perceiben, ennek ellenére közel három tizedmásodpercet kapott csapattársától, Lewis Hamiltontól. Egyelőre nem tud választ adni arra a kérdésre, riválisa hogyan végezhetett ilyen könnyedén előtte.

 00120031_250



"Jónak tűnt [a kör], ez a baj" - idézte őt a Racefans. "Úgy éreztem, mindent kihoztam az autóból, de a köridő nem ezt tükrözte. Ezt nem értem, de többet egyelőre nem tudok mondani. Hibát nem vétettem az utolsó körömön, úgy éreztem, rendben volt. Itt-ott voltak apróbb dolgok, nem volt egy tiszta kanyar sem. De legalább ismét miénk az első rajtsor" - értékelt.

Azt nem gondolja, hogy az autója tehet a lemaradásról. "Kétlem, hogy bármi rejtett probléma lenne a teljesítményével. A hosszú etapjaim jónak tűntek, szóval várom a holnapot" - magyarázta, majd hozzátette: valószínűleg a beállítások is hozzáadnak a kialakult különbséghez. "Meglepődtem, amikor megláttam. Úgy tűnik, egészen eltérő beállítások mellett tettük le a voksunkat. Meglátjuk, ez holnap mit eredményez."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: