DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Albon felesküdött a Mercedesek bosszantására

Önmagához képest kimagasló eredményt ért el a Bahreini Nagydíj időmérőjén Alex Albon, aki a negyedik rajtpozíciót szerezte meg. A futamon célja a Mercedesek idegesítése.

A 2020-as szezon során egyetlen egyszer végzett a mainál jobb pozícióban Alex Albon, aki a Bahreini Nagydíj kvalifikációját közvetlenül csapattársa mögött a negyedik helyen zárta. Mindezt úgy sikerült elérnie, hogy a pénteki második szabadedzésén történt balesete után karosszériát kellett nála cserélni.

 En7AijiW8AIZ5fe



"A péntek kész katasztrófa volt, de őszintén szólva jól éreztem magam az autóban, egyszerűen csak elkövettem egy buta hibát. A harmadik szabadedzésen rögtön jónak tűnt az autó, minden rendben volt. Persze egy új autó mindig kicsit máshogy viselkedik, de ez rendben van. A negyedik pozíció a reális helyezésem, de természetesen közelebb akarok lenni, kicsit többet akarok csatázni ott elöl. Remélhetőleg borsot tudok törni a Mercedesek orra alá" - idézte nyilatkozatát a PlanetF1.

Bár a helyezése kétségkívül előkelő, lemaradása hat tizedmásodperc Max Verstappenhez képest, ami tetemes. Elmondása szerint nem egy konkrét területen kell javulnia, hanem összességében kellene egy másik szintre emelkednie.

"Tökéletes körre lenne szükségem, hogy őt elcsípjem. Ilyenkor nem egyetlen nagy, hanem sok apró dolgon múlik. Biztos vagyok benne, hogy a pálya minden centiméterét kihasználta, mindenhol a határon autózik. Annyira magabiztos, képes végig ilyen keményen autózni. De a keménység mellett óvja a gumikat, ami nagyon nehéz feladat. A csapattársának lenni azért nagyon jó, mert látom, hol gyorsabb" - méltatta Verstappent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: