DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russellt frusztrálja, hogy nem harcolhat Verstappenékkel

Bár tudja, hogy ez is része az F1-nek, a Williams brit pilótája elismerte, hogy olykor bosszantja, hogy nem veheti fel a versenyt az élmezőnyben szereplő többi fiatal tehetséggel.

George Russell második Formula-1-es idénye végéhez közeledik, s az eddig lefutott nagydíjhétvégéin egyszer sem kapott ki az aktuális csapattársától időmérőn, s bár a pontszerzés még mindig nem jött össze neki, sokan a fiatal generáció egyik legtehetségesebbjének tartják. Pedig eközben Max Verstappen és Charles Leclerc már futamokat is nyert, míg Lando Norris és Alexander Albon már dobogón is állhatott.

russell-williams-bahrein-1



Amikor a Bahreini GP-t megelőző sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is részt vett – arról kérdezte a RaceFans.net a Williams versenyzőjét, hogy nem zavarja-e, hogy nem tud harcolni a kortársaival, így felelt a brit:

„Nyilván versenyzőként szeretnéd megmutatni, mire vagy képes egyenlő feltételek mellett. Ez minden sportra igaz: ha a Tour de France-on indulsz, s az egyik srácnak jobb kerékpárja van vagy olyan, amiben elektromos hajtás vagy ilyesmi van, akkor lehetsz akár a világ legjobb bringása is, akkor sem tudod felvenni vele a versenyt. Nyilvánvalóan van emiatt némi frusztráció, de végső soron szerintem ez is része a Formula-1-nek. Mindig is voltak gyors és lassabb autók.”

Russell ilyen téren jövőre sem számít változásra, de bízik benne, hogy a nagy 2022-es szabálymódosítások meghozzák az eredményüket: „Sajnos szerintem a 2021-es év is hasonló lesz. Remélem és szerintem mindenki reméli, hogy amikor 2022-ben megjönnek az új pénzügyi és technikai szabályok, azok összerázzák a mezőnyt. Remélhetőleg ennek köszönhetően a versenyzőtől függhet majd, hogyan alakul a hétvége, és szerintem már mindenki várja ezt” – fogalmazott a pilóta, aki hozzátette: még sem az idei, sem a 2021-es szezont nem engedték el, folyamatosan érkeznek a fejlesztések az autóhoz, s egyúttal izgalmasnak tartja a grove-i gárda jövőjét az új tulajdonos, a Dorilton Capital által jelentett stabil anyagi háttér révén.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: