DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ross Brawn is ifjabb Schumachernek szurkol

Az F1 sportszakmai vezetője nem titkolta reményeit Michael Schumacher fiával kapcsolatban, aki jövőre várhatóan bemutatkozik a királykategóriában.

Ross Brawn a kilencvenes és kétezres években hosszú szezonokon keresztül dolgozott együtt Michael Schumacherrel, akivel összesen nyolc konstruktőri és hét egyéni világbajnoki címet ünnepelhetett meg. Kapcsolatuknak azonban nem csak szakmai, hanem személyes szálai is vannak, így jól ismeri a német pilóta fiát, a szintén autóversenyző Micket.

mickschumi-f2win



"Igen, és természetesen a nővérét, Gina-Mariát is. Mindkettőjükben ott van a versenyzői szellem. Egyikük lovakkal, másikuk gokartokkal fejezi ezt ki" - nyilatkozta Brawn a Gazzetta dello Sportnak, majd rátért Mick karrierjére. "Izgalmas volt figyelni, ahogy felnő. Az utóbbi két szezonban kifejezetten ígéretes volt. Azt nem tudjuk, az F1-ben mire lesz képes, de hihetetlenül kiegyensúlyozott és érett. Én bizakodó vagyok. Kétségtelen, hogy nagy nyomás nehezedik rá, de eddig ezt jól kezelte. Nico Rosbergnek sikerült. A világbajnok Michael fiának lenni még nagyobb feladat, de én szurkolok neki."

Brawn technikai és csapatvezetőként abba a kivételes helyzet került karrierje során, hogy az F1 két legsikeresebb pilótájával dolgozhatott együtt, hiszen a Mercedesnél Lewis Hamilton is a munkatársa volt. Ha valaki, hát ő mindkettejüket közelről megismerhette. "Michael nagyon családorientált volt" - nyilatkozta ezzel kapcsolatban. "A pályán kívül csend honolt körülötte. Lewis intenzív társasági életet él a zenei és a divatvilágban. Két kivételes pilótáról beszélünk, akik több generáció számára meghatározó személyiségek lesznek. Számos dologban különböznek, de a hihetetlen tehetség ugyanaz bennük. Egy-két világbajnoki címet meg lehet nyerni, de hétig eljutni hihetetlen."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: