DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon nem neheztel az őt kiütő Ricciardóra

Esteban Oconnak nem sok alkalma volt még a rivaldafénybe kerülni a 2020-as szezonban a Renault-val. Legutóbb ráadásul saját csapattársa akadályozta meg a francia erős hétvégéjét – amiről Ocon csak akkor értesült, amikor Daniel Ricciardo odament hozzá bocsánatot kérni.

ocon



Ocon a Török Nagydíjon idei leglátványosabb rajtját produkálta, hiszen a 7. helyről rajtolva harmadikként készült befordulni az 1-es kanyarba, amikor csapattársa hátulról nekikoccant és kiforgatta. A franciának a mezőny végéről kellett folytatnia a versenyt, és végül a pontszerzésről éppen lemaradva a 11. helyen zárt.

„Daniel odajött hozzám bocsánatot kérni, miközben én nem is tudtam, hogy ő volt az, aki hozzám ért” – mondta Ocon, amikor az Isztambulban történtekről kérdezték a Bahreini Nagydíj csütörtöki, a formula.hu részvételével zajló online sajtótájékoztatóján. „Azt hittem, hogy Valtterivel ütköztünk kétszer az első körben, hiszen az 1-es kanyarban is őt láttam kipördülni, majd a kör későbbi részében mindketten megpördültünk.”

„Nem tudott volna hova menni, így semmiképpen nem az ő hibája volt” – mentette fel Ricciardót. „Egyszerűen csak rosszkor voltunk a rossz helyen. Mindannyian szendvicsben voltunk: én sem fordulhattam volna annál szélesebben, mert akkor lecsúszok a pályáról, ők pedig mind egymáson voltak a belső íven.”

Ocon talán némi meglepetésre idén meglehetősen beleszürkült a középmezőnybe – Ricciardo rendre legyőzi őt a Renault házi csatájában, 40 ponttal csupán az egyéni tabella 12. helyén áll, legjobb eredménye pedig a Spában szerzett 5. hely.

„Pedig a verseny későbbi szakaszában nagyon jónak éreztem az autót, így egy kicsit csalódást keltő, ami történt” – kesergett még egy kicsit az isztambuli elszalasztott lehetőség miatt. „Az utóbbi időben nem igazán alakultak a dolgok az én ízlésem szerint, de teszünk róla, hogy jóra forduljanak.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: