DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

McLaren: Az F1-nek a legjobb autóról kell szólnia

Andreas Seidl szerint rendben van, hogy izgalmakat akarunk, de akkor is annak kell nyernie, aki a legjobb, ezt nem írhatja felül semmi - a 2022-es szabályok sem fogják ezt megváltoztatni.

Sokan ujjongtak a káoszt hozó Török Nagydíj után, hogy mindig ilyen futamokra lenne szükség a Formula-1-ben, Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke azonban más véleményen van: ő úgy látja, hogy ennek a sportnak alapvetően arról kell szólnia, hogy ki tervezi meg a legjobb autót és ki tudja utána abból kihozni a legtöbbet.

mcs



"Többször láthattuk, hogy vízen, vagy trükkös körülmények között izgalmas futamok alakulnak ki, sok minden történik. Nyilván mindenki azt akarja látni, hogy az autók csatáznak egymással a pályán, előzgetnek, hogy a pilóták ténylegesen feljebb tudnak zárkózni és nyilván azt is, hogy ne mindig ugyanazok az autók legyenek ott a mezőny elején" - mondta Seidl az isztambuli futam után.

"Ugyanakkor normál körülmények között a Formula-1 arról szól, hogy meg kell tervezni a legjobb autót, aztán azt a legjobban teljesítő autóvá kell tenni. Emiatt nyilván az a normális, hogy a legjobb autó van legelöl az időmérőkön és a futamokon is. Ez benne van a Formula-1 DNS-ében" - magyarázta a véleményét a McLaren csapatfőnöke, aki azt is hozzátette, hogy a 2022-es szabályok igenis segíteni fogják a szorosabb versenyzést, a látványt, közelebb lesznek egymáshoz a csapatok, de a lényeg ettől még nem fog változni: az nyer, aki a legjobb autót készíti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: