DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Leclerc: Erősebb lettem én és a csapat is

Nem a remélt pozíciókért küzdhet, Charles Leclerc mégis sokat javult versenyzőként a szezon kezdetéhez képest: jobb lett gumikezelésben, türelmesebbé vált és a csapatban is szorosabb kötelékek alakultak ki.

A második ferraris év sokkal rögösebben alakult Charles Leclerc számára, mint az első: 2019-ben két futamgyőzelmet és az év pole-királyaként nem kevesebb, mint hét rajtelsőséget szerzett, ezzel szemben 2020-ban esélytelen a győzelemre, bár az elődjétől messze elmaradó SF1000-rel így is szerzett két dobogós helyet és ötödik a pontversenyben, harcban a negyedik helyért. Hiába nem tükrözik a helyezések, Leclerc úgy érzi, rengeteget fejlődött idén.

„Boldog és elégedett vagyok azzal, ahogy versenyzőként fejlődtem a szezon kezdete óta. Különösen a gumikezelésre igaz ez, ami múlt évben az egyik leggyengébb ponton volt. Rengeteg munkát fektettem bele, és úgy tűnik, mostanra sokat javult a helyzet. Ez mindenképpen pozitívum” – idézi a Motorsportweek a monacóit.



„Úgy gondolom, a legkeményebb pillanatokban közel lehet kerülni azokhoz, akikkel együtt dolgozunk, és most is ez zajlik. Igyekszünk a tőlünk telhető módon segíteni a csapatot, hogy visszajusson oda, ahol lenni akarunk. Ezáltal szoros kötelékek alakulnak ki, melyek fontosak a csapattal való közös jövő számára. Ez egy jó dolog, azt pedig remélem, hogy a mostani nehéz helyzet a lehető legrövidebb lesz.”

„A nehéz időkben máshol találtam meg az eltökéltséget: magamra fókuszáltam, megpróbáltam úgy fejlődni, hogy nem dobogókért és győzelmekért, hanem alacsonyabb pozíciókért zajlik a harc. Végső soron ez is ugyanolyan fontos számomra, a türelem tekintetében. Nem tartottam magam túl türelmesnek a múltban, ebben a mostani helyzetben azonban szükség van rá, és úgy érzem, ezen a területen is sikerült fejlődnöm. Biztos vagyok benne, hogy erősebb versenyző lettem, mint a szezon kezdetén voltam” – beszélt arról, hogy 2020 egyik fontos hozadéka, hogy türelmesebb versenyző lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: