DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Barrichello: Hamilton jobb, Alonso felkészültebb, mint Schumacher

Mérlegre tette mindkét hétszeres világbajnokot a német ikon egykori csapattársa. Arról is beszélt, szerinte Alonso visszatérése jobban fog végződni, mint Schumacheré.

Hat éven át volt Michael Schumacher csapattársa a Ferrarinál, majd pályafutása utolsó öt szezonjában, 2011-ig Lewis Hamiltonnal osztozott a pályán: így Rubens Barrichello bőségesen tud személyes tapasztalatra támaszkodni abban a kérdésben, ki a kettő közül a nagyobb versenyző.



„Hamilton jobb lenne, mint Schumacher? Szerintem igen. Mindkettővel versenyeztem, Hamiltonnal csak az első éveiben, mégis úgy gondolom, ő a jobb” – idézi Barrichellót a Soymotor.

A brazil azt is elmondta, mit gondol Fernando Alonso visszatéréséről. Ismét képbe került Schumacher, aki tíz éve ugyancsak kihagyás után csatlakozott újra a Formula-1-hez.

„Alonsónak volt egy olyan interjúja, amilyet én nem szeretek adni, de ő szókimondó típus. Azt kérdezték, mi az esélye annak, hogy ami Schumacherrel történt, megtörténik vele is? Hogy három évet kihagyott, visszajött és nem volt valami jó. Alonso azt válaszolta: jobb vagyok Schumachernél. Egyértelműen felkészültebb, többször vezetett F1-est, mint Schumacher tette a visszatérés előtt, szinte minden nap gokartozik, ezért nem számítok arra, hogy Alonso dolgai balul sülnek el” – fejtegette Barrichello, hozzátéve: „De nem tudom, hogy azon a szinten fog visszatérni, amelyen a távozása előtt volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: