DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: 35 évesen befejezem, kivéve…

Repülnek az évek, Daniel Ricciardo a 31-et betöltve már a mezőny idősebbjei közé tartozik. Őt is elgondolkodtatta, meddig folytatja még: még négy szezont adna magának, de nem mindenki képes arra, mint Nico Rosberg.

Habár a mezőny legidősebb tagjai még 40 körül is versenyeznek – Kimi Raikkönen már 41 múlt, Fernando Alonso pedig 39 évesen tér vissza – Daniel Ricciardo csak abban az esetben húzná ilyen sokáig pályafutását, ha a győzelemért harcolhatna.

„A sportban maradásom az fogja diktálni, milyen versenyképes vagyok. Példaként, ha Lewis az elmúlt éveket nem győztes autóban töltötte volna, hanem a nyolcadik-kilencedik helyen, akkor vajon még mindig itt lenne? Kérdéses” – idézi Ricciardót a Speedcafe.com. „Amikor valaki nyer, nehéz elsétálni. Rosberg ezt tette, de a legtöbbünknek nehezére esne győzelmeket otthagyni.”



„Ma azt mondanám, hogy 35 éves koromig be akarom fejezni, de ha 35 évesen győzelmeket szerzek és még mindig lesz esélyem nyerni, akkor nehéz lesz nem folytatni. Egyértelműen azon múlik, milyen versenyképes a helyzetünk. De igen, határozottan itt leszek még egy pár évig.”

A Red Bullnál hét futamgyőzelmet szerző Ricciardo a McLarennel szeretne visszatérni a győztes útra: „Még a szezon kezdete előtt hoztam meg a döntést, ezért arra támaszkodtam, amit még tavaly, 2019-ben elért a McLaren. A szememben az összes csapat közül ők tették meg a legnagyobb előrelépést, ráadásul viszonylag fiatal pilótákkal” – magyarázta az ausztrál, akinek választását igazolta az idei szezon, hiszen a konstruktőri harmadik helyért csatázó istálló újból lépett egyet előre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: