DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Váratlan irányból érte kritika Hamiltont

A hatszoros snookervilágbajnok Ronnie O’Sullivan nincs elragadtatva attól, hogy Lewis Hamilton felsőbbrendű autóval aratja le a babérokat az F1-ben. A helyében nem tudna úgy örülni a sikereknek.

Lewis Hamilton a közelmúltban vált az F1 valaha volt egyik legsikeresebb versenyzőjévé, amikor megszerezte hetedik világbajnoki címét. Azóta a brit számos elismerést begyűjtött a teljesítményéért, most azonban egy olyan vélemény látott napvilágot, ami nem fényezte tovább a pilóta sikereit. A snooker egyik sztárja, Ronnie O’Sullivan szerint azért nem igazán meggyőző Hamilton teljesítménye, mert felsőbbrendű technikával érte el azt.

EHqKpuZW4AYAfqz



„Ha valaki autója körönként egy másodperccel gyorsabb mindenki másénál, akkor elméletileg csak a csapattársát, [Valtteri] Bottast kell legyőznie. Ő pedig látszólag örömmel játssza a másodpilóta szerepét. Én nem érezném magam olyan jól a snookeres karrierem kapcsán, ha az ellenfeleimhez képest az én asztalomon nagyobbak lennének a zsebek. Snookerben legalább mindenki ugyanazokat az eszközöket használja, így teljesen kiegyenlített a küzdelem. Az asztalt és az ellenfeleimet sem én választom” – idézte a Dailystar a világbajnokot, akinek szemében például Roger Federer győzelmei emiatt sokkal többet érnek.

„Nagyszerű, hogy Lewis hét világbajnoki címet nyert, de ha az autója gyorsabb, akkor megúszhat néhány hibát. Kicsit olyan, mintha szivarozva vezetne” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: