Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 4. péntek
F1

„Vettel most sem akar jobb pilóta lenni”

Egy újságíró szerint Sergio Perez még most is tanulni akar, Sebastian Vettel viszont csak új embereket akar maga köré, de nem dolgozik azért, hogy jobb versenyzővé váljon.

Érdekes dolgokról beszélt a több évtizede Formula-1-es újságíróként dolgozó Peter Windsor: szerinte még mindig nem Sebastian Vettel a legjobb választás a Racing Point számára, inkább Sergio Pereznél kellett volna maradniuk akkor is, ha jövőre Aston Martinná és gyári csapattá alakulnak át.

guys_2"Perez sokkal jobb pilóta, mint Vettel és még mindig sokat tud bizonyítani. A törökországi hétvégén is azt mutatta meg, hogy még mindig képes egyre jobbá és jobbá válni, mert én még sosem láttam, hogy ennyire jól ment volna esőben. Ez azt jelenti, hogy még mindig tanulni akar. Vettel viszont új embereket és új környezetet akar maga körül, ugyanúgy, mint amikor eligazolt a Ferrarihoz, de ahogy akkor, úgy most sem fog azért dolgozni, hogy jobb pilóta legyen. Ha jó lesz a Racing Point hátulja, akkor valamit tud majd kezdeni, de ha nem, akkor Perez jobb lenne" - magyarázta legújabb videójában Windsor.

A szakíró egyébként a törökországi hiba ellenére továbbra is a legmagasabb szintre helyezi Vettel jelenlegi csapattársát, Charles Leclerc-t. "Továbbra is úgy gondolom, hogy egyike a mezőny három legjobb pilótájának Max (Verstappen) és Lewis (Hamilton) mellett. Törökországban is nagyszerűen vezetett, főleg ha megnézzük, hogy honnan zárkózott fel. Nagyon jól építette fel a versenyét, türelmes volt az elején. Az utolsó kanyarban hibázott, de magára is vállalta az egészet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?