DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

40-50 lóerő a Ferrari lemaradása

Mattia Binotto szerint nem reális, hogy a motorerőt tekintve utolérjék a Mercedest, sőt, már az is óriási lépés lenne, ha egyáltalán a Renault és a Honda szintjére zárkóznának fel 2021-ben.

A tavalyi motorerő-fölény után idénre jelentős hátrányba került az erőforrás terén a Ferrari, már a Renault és a Honda is megelőzte a maranellóiakat, a Mercedes pedig végképp látótávolságon kívülre került a 2019 végi "átépítési kérelem" hozadékaként. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint nincs is értelme arról beszélni, hogy újra utolérhetik-e az élen álló motorgyártót.

ezjobb



"Hogy elérhetjük-e a Mercedest? Hát ez egy kicsit túl nagy kérésnek tűnik, mivel itt negyven-ötven lóerős hátrányról beszélünk hozzájuk képest. Már az is egy óriási előrelépés lenne, ha elérnénk a Honda és a Renault szintjét a motorerő tekintetében" - idézi Binotto szavait a Motorsport.com. A hírek szerint egyébként a Ferrari 2021-re egy teljesen új motort akar építeni - a teszteredmények állítólag biztatóak, de Binotto már ezek ismeretében nyilatkozta azt, amit.

A Scuderia számára csapatként egyébként idén úgy néz ki, hogy nagyjából az ötödik hely lehet a maximum - jelenleg öt ponttal a Renault mögött, a hatodik pozícióban állnak, de a negyedik McLaren már 19 egységgel van előttük, míg a Racing Point 24-gyel. Binotto korábban azt mondta, hogy 2021-re nem is fognak annyira figyelni, ők 2022-ben akarnak visszatérni a bajnokesélyesek közé - Toto Wolff, a Mercedes vezére pedig éppen ezt a hozzáállást várja az olaszoktól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: