Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 6. csütörtök
F1

Sainz már most tudja, milyen nehéz lesz a Ferrarinál

Az F1-es istállóknak jövőre minden eddiginél kevesebb idejük lesz a szezon előtti tesztelésre, ami különösen a csapatváltás előtt álló pilótákat érinti érzékenyen.

Egy szabálymódosítás értelmében a 2021-es Formula-1-es szezonban mindössze három előszezoni tesztnapot kapnak a csapatok a felkészülésre. Ez mégsem érinti őket érzékenyen, hiszen az autók csak részleteikben változnak 2020-hoz képest. A csapatváltás előtt álló pilóták számára annál nehezebb körülményeket teremt a helyzet, hiszen fejenként nagyságrendileg 14 óra alatt kellene hozzászokniuk a versenytechnikához, amivel márciusban Ausztráliában rajthoz állnak. Többek között Fernando Alonso, Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel is hasonló cipőben jár. A Ferrarihoz készülő Carlos Sainz képtelenségnek tartja a helyzetet.

ferrari-teszt-20201x„Mindenki számára érthető, hogy az autó ismerete nélkül másfél nap alatt lehetetlen felkészülni az első versenyre. Fernandóhoz, Ricciardóhoz és másokhoz hasonlóan az én szezonom első fele is nagyon nehéz lesz a Ferrarinál. Nem értem, miért csak három napunk lesz. Az pilótánként másfél, ennek már csak azért sem örülök, mert a szezon közben sem lesz teszt.”

Sainz egyetlen másik lehetősége az idei Ferrari kipróbálására az év végén megrendezésre kerülő fiatal pilóták tesztje, de ahogy a nevéből is adódik, ezt az újoncok számára szervezik. Ennek ellenére Sainz is részt venne rajta. „Nem titok, hogy azon a teszten is vezetném a Ferrarit. Erre a többi csapatnak és az FIA-nak is rá kellene bólintania” – tette hozzá.

Sainzon kívül egy másik szokatlan résztvevője is lenne a tesztnek. A 2021-ben visszatérő 39 éves Fernando Alonso a Renault idei gépével szeretne minél hamarabb összeismerkedni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?