DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz már most tudja, milyen nehéz lesz a Ferrarinál

Az F1-es istállóknak jövőre minden eddiginél kevesebb idejük lesz a szezon előtti tesztelésre, ami különösen a csapatváltás előtt álló pilótákat érinti érzékenyen.

Egy szabálymódosítás értelmében a 2021-es Formula-1-es szezonban mindössze három előszezoni tesztnapot kapnak a csapatok a felkészülésre. Ez mégsem érinti őket érzékenyen, hiszen az autók csak részleteikben változnak 2020-hoz képest. A csapatváltás előtt álló pilóták számára annál nehezebb körülményeket teremt a helyzet, hiszen fejenként nagyságrendileg 14 óra alatt kellene hozzászokniuk a versenytechnikához, amivel márciusban Ausztráliában rajthoz állnak. Többek között Fernando Alonso, Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel is hasonló cipőben jár. A Ferrarihoz készülő Carlos Sainz képtelenségnek tartja a helyzetet.

ferrari-teszt-20201x



„Mindenki számára érthető, hogy az autó ismerete nélkül másfél nap alatt lehetetlen felkészülni az első versenyre. Fernandóhoz, Ricciardóhoz és másokhoz hasonlóan az én szezonom első fele is nagyon nehéz lesz a Ferrarinál. Nem értem, miért csak három napunk lesz. Az pilótánként másfél, ennek már csak azért sem örülök, mert a szezon közben sem lesz teszt.”

Sainz egyetlen másik lehetősége az idei Ferrari kipróbálására az év végén megrendezésre kerülő fiatal pilóták tesztje, de ahogy a nevéből is adódik, ezt az újoncok számára szervezik. Ennek ellenére Sainz is részt venne rajta. „Nem titok, hogy azon a teszten is vezetném a Ferrarit. Erre a többi csapatnak és az FIA-nak is rá kellene bólintania” – tette hozzá.

Sainzon kívül egy másik szokatlan résztvevője is lenne a tesztnek. A 2021-ben visszatérő 39 éves Fernando Alonso a Renault idei gépével szeretne minél hamarabb összeismerkedni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: