DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Az első 45 másodperc számít

Az ausztrál F1-es pilóta szerint egy ideje kicsit másképp látja a futamokat - élvezi a rajt előtti időszakot és főleg az első 45 másodpercre koncentrál. A többivel ráér foglalkozni utána is.

Érdekes dologról beszélt Daniel Ricciardo az Armchair Podcastben: szerinte megváltozott a futamokhoz való hozzáállása a korábbihoz képest, ma már tudja, hogy mi a fontos a rajtnál és hogy mely időszakon múlhat jelentős részben a végeredmény. Az ausztrál a későbbi dolgokat emiatt ki is zárja a fejéből a rajt előtt és az elrugaszkodáskor.

rikesz_2



"Néhány évvel ezelőtt az egyik futam rajtja előtt az egyik edzőm azt mondta, hogy csak élvezzem a pillanatot, ahogy a rajtrácson állok, nézzem a tömeget, hallgassam a himnuszt, figyeljem a káoszt és találjak élvezetet ebben az egészben. Ne kívánjam azt, hogy már a futam második körében legyek, használjam mindezt üzemanyagként és hagyjam, hogy feltüzeljen" - magyarázta a hozzáállását Ricciardo.

"Egy futamon a rajt fontos, mert húsz autó ér oda egyszerre a kanyarba, ott eldőlhet a verseny. Ha nyerünk, vagy vesztünk pozíciókat, akkor lehet, hogy ott is fogunk végezni. Szóval eljutottam odáig, hogy az első öt kanyar mondjuk negyvenöt másodperc, ott kell nagyon figyelni és könyörtelennek lenni, ott kell elkapni a ritmust. Amíg ez megy, addig jó vagy. Negyvenöt másodperc semmiség, ha rá gondolsz és utána van még kilencven perc küzdelem és stratégia. Szerintem az életben sokan túlságosan előre tekintenek, én pedig úgy vagyok vele, hogy haladjunk lépésről lépésre, a kis dolgok is sokat érhetnek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: