DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Négy éve nem élvezte így az F1-et Ricciardo

Utoljára a 2016-os szezonja volt olyan jó, mint az idei: a 2018-as volt az érzelmileg legmegterhelőbb év, 2019 pedig bár élvezetes volt, elmaradtak az eredmények.

A 2020-as év kapcsán eddig nem lehet Daniel Ricciardónak panasza: az ausztrál megszerezte első két dobogóját a Renault színeiben, hatodik helyen áll az összetettben, amiből erős szezonhajrával bajnoki negyedik pozíció is lehet. Első évében a Renault-nál, valamint utolsó Red Bull-os szezonjaiban jóval kevésbé lehetett elégedett.

„Erről talán akkor lenne érdemes beszélni, ha vége az évnek, de egyelőre úgy gondolom, igen a válasz” – mondta a Motorsport.com-nak arra a kérdésre, ez volt-e legjobb éve 2016 óta, amikor harmadik lett a bajnokságban. „Az élvezeti szint igen magasan van jelen pillanatban, imádok versenyezni, amihez csak hozzájárult, hogy hosszabb holtszezon, karantén után térhettünk vissza. Valószínűleg igazad van, a 2016-os nagyon jó év volt a Red Bull-lal. Talán azóta tényleg ez a legjobb vagy leginkább kielégítő.”



Ricciardo visszatekintett a közbeeső évek közül a 2018-asra, utolsó szezonjára a Red Bullnál, amelyet követően elhagyta az alakulatot, valamint a 2019-esre, amelyben döcögősen indult a Renault-val való együttműködés.

„Nem gondolom, hogy bármelyik év könnyű lenne, de rajtad is múlik, mit hozol ki belőle. Akkor is megviselheti az embert egy év, ha mindegyik versenyt megnyeri, attól függően, milyen magas a mérce. Szerintem az utolsó év a Red Bullnál volt érzelmileg a legmegterhelőbb, mert a szezon kezdetén úgy tűnt, hogy talán a világbajnokságra is pályázhatok, az év közepén viszont rájöttem, hogy tovább akarok lépni, a végén pedig kiesést kiesés követett.”

„A tavalyi év azért élvezetes volt valamelyest, habár nem sikerült olyan eredményeket szerezni, mint amilyeneket szerettünk volna. Így is élmény volt megpróbálni egy új csapatot felépíteni. Az idei viszont határozottan szórakoztatóbb, mert ez az építkezés néhány igazán jó eredményhez vezetett” – tekintett vissza az ausztrál versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: