DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg a Red Bullról: Elcsendesedtek

A német pilóta egy ideje nem hallott a Red Bull háza tájáról semmi új információt, de nem aggódik, mert tudja, hogy ő mindent megtett a 2021-es visszatéréséért.

Tavaly év végén még úgy tűnt, az F1 középmezőnyének egyik állandó pilótája, Nico Hülkenberg a menesztését követően azok sorsára jut, akik komolyabb eredmények híján hamar a feledés homályába vesznek. Az idei év azonban kellően fordulatosan alakult ahhoz, hogy a német két alkalommal is beugró pilótaként bizonyíthassa, van még keresnivalója az F1 mezőnyében. A Racing Pointnál tett beugrásaival a Red Bull figyelmét is felhívta magára, ahol év végén van rá esély, hogy Alex Albont lecserélik. Egy ideje azonban semmilyen új információ nem látott napvilágot.

hulk-portre12



„Persze szeretnék visszatérni, de ennél többet nem tudok elmondani. Nagy a csend jelenleg. Biztosan beletelik némi időbe, mire megszületik a végső döntés” – árulta el a 2021-es esélyei kapcsán a német, aki több csapattal is tartja a kapcsolatot „Már sok istálló kiterítette a kártyáit. Nekem két versenyen volt lehetőségem a bizonyítani, ezt kihasználtam, amennyire tudtam. Aktívan nem vagyok benne semmiben, de természetesen kapcsolatban állok azokkal, akikkel érdemes. De nem napi szinten.”

Akárhogy is lesz, Hülkenberg emiatt nem stresszeli magát. Nyugodt vagyok, hagyom, hogy az jöjjön hozzám. Nem rajtam múlik. Ezért is vagyok úgymond készenléti módban. Remélem, hogy lesz lehetőségem a visszatérésre, ami nagyon motiválna, de türelemre van szükség” – árulta el, hozzátéve: még van néhány verseny a szezon végéig, ezért a rend kedvéért formában tartja magát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: