DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso képességei lenyűgözik a Renault-t

A kétszeres világbajnok tempója csak az egyik erénye, emellett egyéb képességeivel is nagy hatást gyakorol a Renault-ra. A csapat sportigazgatója elárulta, miért egy élmény vele dolgozni.

Bár mai napig kétségkívül elképesztően gyors, a 39 éves Fernando Alonsót nem csak e képessége miatt szerződtette harmadik alkalommal a Renault. A spanyol pilóta más területeken is kiváló munkát végez. Erről az az Alan Permane nyilatkozott, aki a kétezres évek közepén, Alonso két világbajnoki címe megszerzésekor Giancarlo Fisichella versenymérnöke volt a Renault-nál. „A tempója és az alkalmazkodóképessége is hihetetlen” – árulta el a csapat sportigazgatója, aki egy személyes történettel szemléltette a spanyol képességeit.

alesz_2



„Volt ez a vezetési stílusa, ami miatt irdatlanul keményen bánt az első gumikkal. Nagyon élesen fordult rá a kanyarokra, így stabilizálta az autót. Emlékszem, 2005 elején mondtam Giancarlónak, hogy el fogjuk őt csípni, mert ugyanazt a gumiszettet kellett használni az időmérőn és a versenyen is. De Fernando egyik napról a másikra teljesen megváltoztatta a vezetési stílusát, így alkalmazkodva a szabályhoz. Hirtelen szuperfinoman bánt az első gumikkal. Az alkalmazkodóképessége volt az egyik legnagyobb erénye” – nyilatkozta az F1 hivatalos podcastjében.

Alonso pilótaként csak jövőre kap szerepet a csapatnál, ennek ellenére a szerződése aláírása óta igyekszik minél intenzívebben belemerülni az istálló hétköznapjaiba. „A részletekre kiterjedő figyelme elképesztő. Kérdések kérdések hátán, folyton érkezik tőle valami. A versenyhétvégén ezt a saját bőrömön érzem. Telefonon vagy laptopon üzen, hogy ’ezt ne feledd’, és ő otthon ül! Távolról hallgatja az értekezleteinket, és az jut eszembe, ’igaza van’. Ez tízszeresen érvényes lesz, amikor személyesen is itt lesz. Jó évünk lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: