DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Bonnington: Hamilton rocksztárként jött be

"Bono" szerint ő úgy érezte, hogy nem érdemel meg egy világbajnokot, de azóta együtt fejlődtek és megvan köztük a bizalom, a jó kapcsolat, a tisztelet - most már egész mások, mint voltak 2013-ban.

A hetedik világbajnoki címét is hivatalossá tévő Lewis Hamilton beszélt jól ismert versenymérnöke, Peter Bonnington, vagyis Bono, akinek neve már egybeforrt, a "Bono, my tyres are gone" mondattal. A szakember Michael Schumacherrel is dolgozott a Mercedesnél, majd a csapathoz igazoló Hamiltont "kapta meg" és azóta együtt fejlődtek, együtt váltak azzá, akik ma.

"Akkor találkoztunk először, amikor először bejött a gyárba, azóta dolgozunk együtt. Olyan érzés volt, mint amikor egy rocksztár sétál be. Visszanézem a képeket és úgy vagyok vele, 'hűha, ez Lewis'" - emlékezett vissza a kezdetekre Bonnington, amikor a Sky Sportsnak nyilatkozott. "Dolgozhattam Michael Schumacherrel, egy hatalmas legendával, aztán bejön Lewis, ő az új srác, ő a rocksztár, én pedig a főnök."

00120030_328



Bonnington szerint együtt fejlődtek emberileg és persze szakmailag is az utóbbi évek során, a kölcsönös tisztelet pedig természetesen kialakult közöttük. "Masszív tisztelet van közöttünk, a kapcsolatok erről szólnak, nem? Kiépül köztünk a bizalom és megértjük, hogy a másik mire gondol, ha mond valamit. Nem csak hogy mit mond, hanem hogy hogyan mondja. A 2013 óta eltelt években felnőttünk, akkor még elég fiatal mérnök voltam, bár Michael idején elég sokat tanulhattam. Hű, az elég meredek tanulási görbe volt, de amikor megjött Lewis, mégsem éreztem úgy, megérdemlek egy világbajnokot" - mesélte.

"Aztán folyamatosan fejlődtünk, megtaláltuk, hogy mit kell még megtanulni, hogy hol lehet még egy kis teljesítményt találni. Ezek ragadnak rá, az emberek pedig ezt valószínűleg nem látják, de megvan az a képessége, hogy mindig tanuljon, mindig több legyen. Akkoriban még nem volt olyan letisztult, mint most."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: