DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Russell szerint ez minden volt, csak nem F1

A Williams pilótája kiakadt az Isztambul Parkban rendezett vasárnapi futam miatt, ami miatt „idiótának” tűntek a pilóták. Ha a nézők káoszra vágynak, nézzenek valami mást.

Miközben a képernyők előtt ülve emberek milliói élvezték a Török Nagydíj kiszámíthatatlanságát és kaotikusságát, húsz világklasszis versenyző és csapataik finoman szólva szokatlan és furcsa körülményekkel küzdve igyekeztek eljutni a verseny végéig. A Williams pilótáját, George Russellt nem nyűgözte le a futam.

Em2-626WMAAzNLs



„A köridők két-három másodpercet ingadoztak attól függően, melyik körben működtek a gumik. Hihetetlen. Ez a hétvége nem arról szólt, ami a Formula-1 lényege. Biztos, hogy izgalmas volt, otthonról nézve én is imádtam volna. Itt viszont felért egy lottósorsolással. Imádok esőben vezetni, de ez valami más volt” – idézte az Autosport a brit pilótát, akit frusztrál, hogy nem tudta kihozni az autójából a maximumot.

„Mindenki izgatottan jött ide, de az első szabadedzés első körétől kezdve semmi tapadásunk nem volt. Erről kétségkívül az újraaszfaltozás tehet, amit tudomásom szerint az időjárás miatt csak utolsó pillanatban tudtak befejezni. Olyan volt, mintha jégtáblán vezettünk volna. Időnként elhagytam a pályát, és azt vettem észre, hogy a régi beton sokkal jobban tapad. Kétlem, hogy bárki is élvezte volna a körülményeket.”

Mivel a nézők kétségkívül élvezték a futamot, Russelltől megkérdezték, hogy ezt tudja-e értékelni. Heves választ adott. „Ha káoszra, zűrzavarra vágynak, és azt akarják látni, hogy a pilótákból hülyét csinálnak, akkor keressenek valamilyen más sportágat. A Formula-1-ben a legjobb autók, pilóták és csapatok látogatnak a világ legjobb pályára, ahol megmutatják, mire képesek. Ez nem erről szólt. A kanapéról nézve biztosan élveztem volna, de kell lennie egy határnak. Az F1 biztosan tanul ebből, hogy ne minden hétvége a lutriról szóljon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: