DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Ezt a versenyt gyorsan el kell felejteni

Bár egészen a szombati kvalifikáció utolsó szakaszáig Max Verstappennek állt a zászló a Török Nagydíjon, végül sem a pole-pozíciót, sem a futamgyőzelmet nem sikerült megszereznie a hollandnak.

Bár a pole-pozícióról lemaradt Verstappen, a versenyen ismét vizes körülmények fogadták versenyzőket, így a futamon is jó esély mutatkozott a Red Bull-os számára. Azonban a rajtnál szinte állva maradt a holland, s jócskán visszacsúszott.

Innen kellett felzárkóznia, s kisvártatva ismét a Racing Pointok mögött találta magát, az intermediate abroncsok pedig úgy tűnt, jobban működnek a Red Bullon. Azonban miközben Perezt próbálta előzni, látványosan megforgott a holland versenyző, itt pedig el is úszott a versenye.



„Ez egy nagyon nehéz verseny volt, Sergio mögött végig csak csúszkáltam. Annyira csúszós volt az egész pálya, hogy esélytelen volt előzni, de már a rajt előtt tudtam, hogy ott is problémákba fogok ütközni, mivel a belső oldalról kellett indulnom” – mondta Verstappen a Ziggo Sportnak.

„Egyáltalán nem lett volna jó ötlet szárazpályás gumikra váltani, annyira rosszak voltak a körülmények, hogy ez igazából szóba sem jöhetett. Ezt a versenyt gyorsan el kell felejteni, Lewisnak pedig gratulálok a hetedik világbajnoki címéhez, ahogyan annak is örülök, hogy a rajongók láthattak egy jó versenyt.”

Verstappen végül a hatodik helyen ért célba, megelőzve csapattársát, Alexander Albont, ezzel 27 pontra zárkózott fel a bajnoki pontversenyben a második helyen álló, élete egyik legrosszabb versenyét teljesítő Valtteri Bottas mögé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: