DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A szétcsúszott Stroll nem érti, mi történt vele

A Török Nagydíj pole-pozíciósa egy ponton tíz másodperces előnnyel vezette a futamot, de végül csak a kilencedik lett. Azt próbálja megérteni, hogyan eshetett ennyire vissza.

Lance Stroll kétségkívül a Török Nagydíj szombati napjának meglepetésembere volt, miután a semmiből előhúzott egy lenyűgöző rajtelsőséget a vizes, minimálisan tapadó aszfaltcsíkon. De a szombati diadalmenetből vasárnap nem lett trófea, ugyanis a futam egy pontján bezuhant a tempója, és egyre hátrébb csúszott a sorban.  

"Ez nevetséges" - hallhattuk a rádiójából a leintést követően. "Mi a franc történt? Nulla tempó."

 Em20gCTXYAAhyK9



A pilóta tisztában van vele, hogy a gumikezelésen ment a versenye, de a részleteket mégsem érti. Csapattársa, Sergio Perez képes volt eggyel kevesebb kiállással teljesíteni a versenyt.

"Ugyanazokon a gumikon hozzá képest sokkal jobban szenvedtem. Nem értem. Annyira szemcsésedett az első átmeneti esős szett, hogy körönként másodperceket veszítettem, ezért a kiállás mellett döntöttünk. Nem tudom, ez a jelenség honnan jött, egyik pillanatról a másikra történt. Ezt meg kell vizsgálnunk. Szörnyű nap volt" - kommentálta a pilóta, aki a futam első felében magabiztosan közelített a győzelem felé. 

"Frusztráló, hogy 10 másodperces előny után a kilencedik helyen zártam. Nem értem, ez hogyan történhetett. Úgy értem persze, szemcsésedés, de meg kell értenünk, a tibböekhez képest engem hogyan ért ennyire intenzíven" - idézte őt a Racefans.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: