DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 11. péntek
F1

"Hamilton éhes oroszlánként vezetett"

A Mercedes csapatfőnöke szerint 14 évnyi F1-es versenyzés után sincs semmi jele annak, hogy Lewis Hamilton motivációja csökkent volna. Erre a Török Nagydíj tökéletes példa.

Lewis Hamilton ma az F1 királyaként ünnepelheti újabb világbajnoki címét. Hetedik sikere önmagában világraszóló eredmény, de ezt a brit képes volt azzal megfejelni, hogy látszólag vert helyzetből állt a Török Nagydíj élére, és nyerte azt meg. A hatodik helyről rajtolva a futam első szakaszában egyre hátrébb csúszott, majd egy ideig Sebastian Vettellel csatázott a dobogó tövében, a vége felé a száradó pályán aztán olyan formát mutatott, amihez senki sem ért ma fel.

 Em3sf9fW8AAR6x_



"Ez jól mutatja, mennyire jól tud alkalmazkodni a körülményekhez, melyek a rajt után ellene dolgoztak" - kommentálta a hétszeres világbajnok futamgyőzelmét a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff. "Ő volt az egyetlen, aki a pályán tudott maradni, és ma ez jelentette a különbséget. Nézzék, mi volt ma. Éhes volt mint egy oroszlán. Az eső kockázata mellett slicken vezetni a végén - én nem látom a motiváció csökkenését."

A Mercedesnél nagy kérdés, jövőre is marad-e a Wolff - Hamilton páros, ami az utóbbi években olyan magasra emelte a csapat zászlaját. Ha egyikük a távozás mellett dönt, könnyen lehet, hogy a másik is követi őt. "Azt hiszem, mindketten számítunk a másiknak. Olyan komoly szerkezeti egyság áll mögöttem, hogy ha távoznék, akkor is nyernének. A jövőben ezt is a feladatomnak fogom érezni, hogy a csapat folytassa a győzelmi szériát. Ennek fogom lefektetni az alapjait, de ennek még nem jött el az ideje" - kommentálta a jövőjét találgató kérdéseket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: