DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Albon egy pillanatra érezte a győzelem ízét

A Red Bull pilótája a Török Nagydíj egy pontján elhitte, hogy megnyerheti a futamot, de aztán jött egy hiba, és minden reménye szertefoszlott. Érzi, hogy sok maradt a versenyében.

Alex Albon óriási formát mutatott a Török Nagydíj esős vasárnapi futamán, de a villogását nem sikerült igazán értékes jutalomra váltania. A negyedik helyről rajtolva Sebastian Vettel és Lewis Hamilton megelőzését követően a Racing Pointok mögött ő volt a harmadik helyezett, de a 34. körben vétett egy hibát, és végül csak a hetedik pozícióban, közvetlenül csapattársa mögött ért célba. Az autóból kiszállva elárulta: tudja, milyen sok potenciál maradt a versenyében.

 albon-2020-action1



"Ez egy nagyon zavaros futam volt. Összességében jó hétvége van mögöttünk, elégedett vagyok a fejlődéssel. Tettünk néhány lépést, ami kedvezett számomra, de kissé nehéz lenyelni, hogy a jól sikerült péntek és szombat után csak a hatodik és hetedik helyen értünk célba. Az első átmeneti esős szetten ígéretes volt a tempóm, őszintén szólva magaménak éreztem a győzelmet. Aztán megpördültem, és ennyi volt."

Több riválisához, például Lance Strollhoz hasonlóan Albon is a futam második felében esett vissza. "Ahogy feltettük a második szettet [az intermediate gumikból], visszaesett a tempóm. Pedig ugyanolyan keverékek voltak hasonló időjárás mellett. Ez azt mutatja, mennyire érzékenyek a gumik és a pálya. Semmi tapadásom nem volt. A Ferrarik nyilván feléledtek. A pilótafülkében ülve nem értettem" - magyarázta a pilóta, aki abban bízik, a mérnökök kielégítő válaszokkal tudnak szolgálni a furcsa helyzetre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: